top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Slim Israëlisch systeem heeft ten doel verdrinking van kinderen te voorkomen


Foto PoolScout


De Wereldgezondheidsvergadering (WHA) heeft onlangs haar allereerste resolutie over de preventie van verdrinking aangenomen , waarbij ze opmerkte dat meer dan 2,5 miljoen mensen de afgelopen tien jaar zijn verdronken. Kinderen van 1 tot 9 jaar ervaren de hoogste verdrinkingspercentages.


Deze tragedie trof de familie Weitzman in 2016 bijna toen ze met hun kleine jongens in het ondiepe gedeelte van het zwembad van een countryclub in Tel Aviv waren.


"Ik hield de baby vast en mijn oudste zoon stond achter ons en raakte mijn schouder aan, toen hij plotseling achterover in het zwembad viel en op de bodem kronkelde", herinnert Sam Weitzman zich tegenover ISRAEL21c. "We hebben hem er veilig uit gekregen, maar dat heeft ons echt door elkaar geschud."


Weitzman werkte op dat moment in de financiële wereld en hij was op de hoogte van nieuwe deep-learning kunstmatige intelligentie ( AI )-technologieën die werden gebruikt voor beveiligingsdetectie. Hij dacht dat dit ook zou kunnen worden toegepast op zwembadveiligheid.


"Ik wilde een oplossing ontwerpen die geschikt is voor elk zwembad en betaalbaar is voor elke zwembadeigenaar, want verdrinking is een topmoordenaar van kinderen en het is gewoon afschuwelijk", vertelt hij aan ISRAEL21c.


Sam Weitzman en zijn zoon Josh, wiens zwembadongeluk de inspiratie was voor de uitvinding van PoolScout. Foto met dank aan Sam Weitzman via ISRAEL21c


In de Verenigde Staten is verdrinking de nummer 1 doodsoorzaak voor 1- tot 4-jarigen - ongeveer 4.000 dodelijke en 8.000 niet-dodelijke onopzettelijke verdrinkingen per jaar, volgens CDC- statistieken . Jaarlijks verdrinken ook naar schatting 5.000 huisdieren in zwembaden in de achtertuin.


In 2017 had Weitzman zijn baan opgezegd om Deep Innovations op te richten , een bedrijf dat zich richtte op het creëren van wat uiteindelijk PoolScout werd .


PoolScout gebruikt AI om peuters bij of in het zwembad te detecteren. Foto PoolScout via ISRAEL21c


Met behulp van op visie gebaseerde analyses en cloud-native AI detecteert en onderscheidt PoolScout peuters (tot vier jaar oud) van andere mensen, huisdieren en objecten in en rond het zwembad. Het systeem laat een waarschuwing horen via de smartphone-app en een alarmeenheid wanneer het specifieke onveilige scenario's identificeert, zoals een onbeheerde peuter in het zwembad.


Gebaseerd in de cloud

"We wisten dat PoolScout cloudgebaseerd moest zijn om betaalbaar te zijn en dat het een uitdaging was om real-time computervisie in de cloud uit te voeren", legt Weitzman uit.


“Toen we een eerste beeld hadden van hoe het eruit zou zien, begon ik te praten met Amerikaanse fabrikanten van zwembadapparatuur en we tekenden een strategisch partnerschap met een voor de volledige ontwikkeling van het product. Door die samenwerking hebben we het product op de markt gebracht.”


De draadloze versie is ontwikkeld met het besef dat "om dit in zoveel mogelijk huizen te krijgen, we een Wi-Fi-camera nodig hadden", zegt Weitzman.


PoolScout Wifi kan ook huisdieren detecteren, meldingen verzenden als een hond of kat het zwembad betreedt, en waarschuwingen als ze het water ingaan.


Prijzen voor PoolScout, dat verschillende prijzen heeft gewonnen , beginnen bij ongeveer $ 300 met de optie om een ​​abonnement voor geavanceerde functies op te nemen.


De kern van PoolScout is het eigen ScoutX-computervisieplatform van Deep Innovations, dat ook wordt ingezet in andere branches waar Deep Innovations zich in begeeft, zegt Weitzman.


Hoewel de R&D in Tel Aviv is gevestigd, is Deep Innovations geregistreerd in het VK, waar Weitzman is opgegroeid. Het idee was toen in 2017 om de distributie naar de Golfstaten te vergemakkelijken, die geen diplomatieke betrekkingen met Israël hadden tot de Abraham-akkoorden in 2020 werden ondertekend. Het bedrijf breidt nu zijn Amerikaanse team uit.


PoolScout Pro (een professioneel geïnstalleerde bedrade camera- en alarmkit uitgebracht in september 2022) en PoolScout Wi-Fi (een nieuwe versie met een eenvoudig te installeren wifi-camera en draadloze alarmunit) zijn beschikbaar op de website van Deep Innovations ; van Amazon ; en via enkele distributeurs van huisbeveiliging en zwembaden in de Verenigde Staten, de Golfstaten en binnenkort ook in Australië en Israël.


PoolScout Wifi kan peuters en huisdieren onderscheiden van volwassenen. Foto met dank aan Deep Innovations via ISRAEL21c133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page