israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

SMART Dragon uit Israël, een bewapende drone die vijandige drones in de lucht uitschakelt

De SMASH Dragon. Foto via Smart Shooter


Het in Israël gevestigde bedrijf Smart Shooter heeft maandag een nieuwe drone onthuld die aanvalsgeweren kan dragen en afvuren in de lucht om statische en bewegende doelen tijdens het vliegen nauwkeurig te raken.


De SMASH Dragon zorgt voor nauwkeurig richten op vijandige objecten of mensen, het systeem is een geavanceerde nuttige lading van robotwapens die op verschillende drones en andere onbemande luchtplatforms kan worden gemonteerd.


Het kan met grote precisie verschillende soorten aanvalsgeweren, sluipschuttersgeweren, 40 mm munitie en andere munitie met zich meenemen. Het is extreem licht in gewicht en daardoor is een lange missieduur mogelijk.


SMASH Dragon integreert een uniek stabilisatieconcept met de SMASH-technologie waardoor het systeem tijdens het vliegen nauwkeurig statische en bewegende doelen kan raken.


De op afstand bediende SMASH Dragon is uitgerust met SMASH's eigen doelacquisitie- en volgalgoritmen en geavanceerde computervisiemogelijkheden en biedt

de snelle en nauwkeurige treffermogelijkheden van de SMASH-technologie en andere exclusieve voordelen terwijl doelen vanuit de lucht worden aangevallen.


Hoewel het nog niet operationeel is, heeft het met succes live-fire-tests voltooid en bevindt het zich momenteel in een vergevorderd stadium van ontwikkeling, voegde het bedrijf eraan toe.


Michal Mor, CEO van SMART SHOOTER: “De SMASH-technologie van Smart Shooter biedt nauwkeurige eliminatie van bedreigingen op de grond, in de lucht en op zee. We zijn nu blij om dezelfde nauwkeurige, in gevechten bewezen technologie voor het aangrijpen van doelen aan te bieden, gemonteerd op een onbemand platform dat op afstand kan worden bestuurd. Als het gaat om drones, is het platformgewicht een kritieke factor omdat het van invloed is op het uithoudingsvermogen en de kosten van de missie, en we zijn trots om aan te kondigen dat de extreem lichtgewicht SMASH Dragon aan dit criterium voldoet".


Smart Shooter heeft verschillende systemen, waaronder de SMASH 2000 die troepen een nauwkeurig anti-dronesysteem op hun wapen geeft met ingebouwde richtalgoritmen die drones kunnen volgen en raken die met hoge snelheid vliegen op een afstand tot 120 meter met het eerste schot.


SMASH2000. Foto Smart Shooter


Het bracht ook een licht op afstand bestuurbaar wapenstation uit, genaamd SMASH Hopper, dat op een gepantserd tactisch voertuig kan worden gemonteerd en met succes bewegende doelen kan raken, zowel op de grond als in de lucht vanaf meer dan 300 meter.
66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws