israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SmartAid uit Israël stuurt hulp naar het door verwoestende tornado's getroffen Kentucky


Screenshot YouTube


Na de verwoestende tornado's in het weekend waarbij tientallen doden vielen en huizen en bedrijven in het westen van Kentucky werden verwoest, werken vrijwilligers van de Israëlische humanitaire hulporganisatie SmartAID samen met lokale partners om een ​​coördinatiecentrum voor hulpverleners te installeren in het zwaar getroffen Mayfield en Benton.


Het coördinatiecentrum zal zonne-energie, smartphone-connectiviteit, wifi en andere technologieën omvatten om hulpverleners te helpen bij het efficiënt plannen van operaties, zei SmartAID oprichter en directeur Shachar Zahavi.


"Kentucky is verreweg de zwaarst getroffen staat in een ongewone zwerm van tornado's in die hele gemeenschappen met de grond gelijk maakten, in het middenwesten en het zuiden, waardoor tienduizenden dakloos werden", zei Zahavi, tegen ISRAEL21C.


"De meeste gemeenschappen hebben geen toegang tot stroom, schoon water, telecommunicatie, medische behandeling en basisvoorzieningen voor overleving."SmartAID is opgericht in 2019 met de missie om technologie te integreren in humanitaire hulpinstellingen over de hele wereld.


Op 11 december is in Kentucky de noodtoestand uitgeroepen. Minstens 74 inwoners zijn overleden en meer dan 100 worden vermist.


De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Michael Herzog, tweette de condoleances van Israël aan degenen die dierbaren hebben verloren. Hij en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zeiden dat Israël “samen met het Amerikaanse volk staat en klaar staat om alle hulp te bieden die nodig is.”34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws