top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SmartAID uit Israël verlicht gezondheidsfaciliteiten in Oekraïne


De zorg voor een Oekraïense patiënt wordt mogelijk gemaakt door apparatuur van SmartAID. Foto met dank aan SmartAID

De uit Israël afkomstige hulporganisatie SmartAID gebruikt technologie om humanitaire hulp naar locaties over de hele wereld te brengen. Een van de recente campagnes in Oekraïne wordt "Light Up Health" genoemd.


Dit unieke initiatief ondersteunt zorginstellingen in het door oorlog verscheurde land door ze te voorzien van zonnegeneratoren, noodgeneratoren, led-spots voor chirurgen, grote batterijladers, powerbanks voor toegang tot internet en zonnelampen voor verpleegkundigen en patiënten, zodat ze niet in de steek worden gelaten. in het donker als er geen elektriciteit is.

Een Oekraïense verpleegster kan 's nachts zien, zelfs tijdens stroomuitval. Foto met dank aan SmartAID


"Dit initiatief helpt ervoor te zorgen dat operaties kunnen doorgaan, dat medische apparatuur van stroom kan worden voorzien, dat kinderen en patiënten 's nachts toegang hebben tot licht en dat IT-servers blijven functioneren in tientallen zorginstellingen in heel Oekraïne", aldus Shahar Zahavi, oprichter van SmartAID tegen ISRAEL21C.


Hij merkte op dat sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne afgelopen februari veel zorginstellingen zijn aangevallen en nu overladen zijn met gewonde burgers.


"Schade aan ziekenhuizen en het elektriciteitsnet resulteert in regelmatige stroomuitval die van invloed is op de fysieke en mentale gezondheid van patiënten en hun verzorgers en andere gezondheidsfaciliteiten worden overweldigd door de toestroom van patiënten die het oorlogsgebied ontvluchten", zei Zahavi.


Tot de faciliteiten die profiteren van het initiatief zijn het Kyiv Ochmatdyt Children's Hospital in Kiev, de EmergeNYC Care Unit in Mykolaiv en het Uman General Hospital.54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page