israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

SmartAid uit Israël zendt 3,800 zuurstof concentrators naar India


Een zuurstof concentrator van de Israëlische NGO SmartAID vindt zijn weg naar medische voorzieningen in India. Foto met dank aan SmartAID


Terwijl India blijft strijden tegen Covid-19, distribueert de Israëlische hulporganisatie SmartAID zo'n 3.800 zuurstof concentrators naar medische voorzieningen over het hele subcontinent die worden overweldigd door de hoge infectie- en ziektecijfers.


India, dat de ergste Covid-19-uitbraak ter wereld heeft meegemaakt, wordt nog steeds elke dag geconfronteerd met duizenden doden door de pandemie en meer dan een miljoen actieve gevallen van de ziekte, schrijft ISRAEL21C .


De Israëlische en internationale medewerkers van SmartAID, samen met de Ted Arison Family Foundation, DHL, de Ratna Nidhi Charitable Trust en het Indiase logistieke bedrijf Blue Dart, leveren de zuurstof concentrators aan tientallen landelijke medische klinieken, ziekenhuizen en gemeenschappelijke gezondheidscentra.


Daarnaast werkt SmartAID samen met lokale basisorganisaties om online tienduizenden gezinnen die in afgelegen dorpen en steden wonen te registreren voor vaccinatie.


De zuurstof concentrators zullen worden gebruikt in landelijke medische klinieken, ziekenhuizen en gezondheidscentra. Foto met dank aan SmartAID


"Gemarginaliseerde gemeenschappen lopen het grootste risico omdat ze al moeite hebben om in hun dagelijkse behoeften te voorzien", zegt Shachar Zahavi, oprichter van SmartAID. "Met en via onze lokale partners kunnen we een aantal van de armste en meest landelijke gemeenschappen bereiken, evenals vrouwen, meisjes en kinderen die het grootste risico lopen."


Toen de Covid-crisis in India in april verergerde, stuurde SmartAID een eerste verzending van 200 grote zuurstofconcentrators naar grote ziekenhuizen in New Delhi .


De Israëlische internationale hulporganisatie IsraAID stuurde destijds ook medische apparatuur en benodigdheden, en werkt nu samen met Gabriel Project Mumbai, een lokale NGO in Palghar, om cruciale medische benodigdheden te distribueren, geestelijke gezondheidsondersteuning te bieden aan eerstelijns gezondheidswerkers en extra gezondheidswerkers te brengen naar overvolle ziekenhuizen.


De Israëlische regering zond vrachtvliegtuigen vol medische apparatuur naar het belegerde land .


Eerder dit jaar schonk SmartAID een miljoen kindermaskers en 600.000 flessen handdesinfecterend middel om kinderen in achtergestelde gebieden in Los Angeles County te helpen beschermen .
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws