israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Sterke daling aantal virus patiënten in Israël


Screenshot YouTube


Uit de vanmorgen door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid naar buiten gebrachte Covid cijfers blijkt een sterke daling van het aantal virus patiënten in het land. De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Nachman Ash zei donderdag dat er geen nieuwe COVID-19-beperkingen zijn gepland en dat Israël binnenkort de maatregelen die het nog heeft, zou kunnen schrappen.


Op donderdag werden 63.249 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 10.665 (16,86%) met het virus besmet bleken te zijn. Opnieuw een daling t.o.v. de dag ervoor toen 12.092 nieuwe besmettingen werden gemeld.


Het aantal actieve viruspatiënten in het land daalde van 74.025 op woensdag naar 67.275 op donderdag. De meesten hebben slechts lichte tot milde klachten.


In de ziekenhuizen liggen nog 262 ernstig zieke virus patiënten, 3 minder dan de dag ervoor, waarvan 113 in kritieke toestand met 91 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Voor de vierde dag op rij is er niemand aan de gevolgen van Covid overleden waardoor het dodental op 10.485 blijft staan.


Directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Nachman Ash, zei in een interview dat er geen nieuwe beperkingen tijdens Pesach zullen komen, en dat het dragen van mondkapjes in publieke ruimten over niet al te lange tijd waarschijnlijk zal kunnen worden opgeheven.
54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws