israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging aantal virus besmettingen en patiënten op de IC in Israël


Ter illustratie. Foto via Wix


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de nieuwe cijfers van het aantal besmettingen vanmorgen bekend gemaakt waaruit blijkt dat de stijging van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen doorzet, en ook dat er meer patiënten op de IC zijn opgenomen.


In de afgelopen 24 uur zijn 85,429 mensen op COVID-19 getest, hiervan blijk 0,7% positief te testen, 521 nieuwe virus patiënten. (maandag 501).


Er zijn nu 3.274 (2.901 op maandag) actieve patiënten in het land waarvan er 78 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, vijf meer dan maandag. Hiervan verkeren 40 in ernstige toestand (33 op maandag), waarvan 17 kritiek met 16 van hen aangesloten op beademingsapparatuur.


Het dodental is ongewijzigd en staat op 6.429.


Het coronakabinet heeft tijdens haar vergadering van dinsdagavond nog geen nieuwe beperkingen afgekondigd, wel is er gesproken over eventuele nieuw beperkingen op basis van voorstellen van ambtenaren van Volksgezondheid en virusexperts.


Zo wil men gaan verplichten dat degenen die terugkeren uit het buitenland in quarantaine blijven totdat ze de resultaten krijgen van een verplichte virustest die bij aankomst op de luchthaven wordt uitgevoerd en moeten ze vier dagen na terugkeer opnieuw een virustest laten uitvoeren.


Het ministerie van Volksgezondheid zou ook verplichte quarantaine van 14 dagen aanbevelen voor iedereen die terugkeert van een lijst van ongeveer 20 landen die zijn gemarkeerd vanwege hun hoge virusinfectiepercentages.


Ook ligt er een voorstel waardoor dat ouders van kinderen die in quarantaine zijn vanwege blootstelling aan een bevestigde patiënt, volgens Israëlische media ook in quarantaine zouden moeten. Dit voorstel zal mogelijk op weerstand stuiten omdat dit betekend dat ouders niet naar hun werk kunnen.


Bovendien zouden ambtenaren aanbevelen dat voor evenementen die door meer dan 100 kinderen worden bijgewoond, niet-gevaccineerde deelnemers een snelle virustest moeten uitvoeren voordat ze toegang krijgen. De nationale vaccinatiecampagne van Israël staat momenteel alleen open voor kinderen van 12 jaar en ouder. De maatregel zou ook gelden voor bezoekers van bejaardentehuizen.


Deze voorstellen zouden van kracht moeten worden zodra het aantal dagelijkse besmettingen op 1.000 per dag of hoger uitkomt, wat mogelijk volgende week al het geval zou kunnen zijn.
169 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws