israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging door Delta variant zet door; maskers vanaf vandaag 12.00 uur weer verplicht in Israël


Ter illustratie. Foto Wix


De stijging van heet aantal besmettingen door de Delta variant van het COVID-19 virus in Israël zet door. Een aantal nieuwe steden toegevoegd aan de lijst waar besmettingen zijn geconstateerd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat vanaf vandaag in alle publieke ruimten weer mondmaskers moeten worden gedragen.De beslissing om maskers in publieke ruimten weer verplicht te stellen is genomen nadat op donderdag 227 nieuwe besmettingen werden vastgesteld en het percentage testen wat positief terugkwam is gestegen 0,3% op woensdag naar 0,6% op donderdag.


Kinderen onder de 7 jaar, mensen die vanwege een handicap geen masker kunnen dragen, een persoon die alleen of gescheiden van andere mensen binnen zit, twee werknemers die regelmatig in één kamer werken en mensen die sportactiviteiten uitvoeren, hoeven geen masker te dragen.


Er wordt geadviseerd om ook een masker op te zetten bij grote groepen in de buitenlucht terwijl het ministerie van Volksgezondheid ook aan beveelt dat mensen uit risicogroepen en mensen die niet zijn gevaccineerd zich onthouden van deelname aan bijeenkomsten.


Ook wordt overwogen om weer een limiet te stellen op het aantal mensen dat bij elkaar mag zijn in theaters, winkels en andere openbare ruimten. Afhankelijk van de stijging van het aantal besmettingen zal daar de komende dagen een besluit over worden genomen.


Er zijn nu 872 actieve besmette personen in het land maar doordat het grootste gedeelte van de Israëlische bevolking is gevaccineerd stijgt het aantal ziekenhuisopnamen niet, donderdag lagen er 48 mensen in de ziekenhuizen( 4 minder dan woensdag), waarvan 26 er ernstig aan toe zijn, met 17 van hen kritiek en 16 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur. Enkele duizenden mensen zitten in quarantaine, het merendeel scholieren en studenten.


Het dodental staat op 6.429.


Nieuwe uitbraken van het Delta virus werden op donderdag vastgesteld in Ramla (10 besmet, 246 in quarantaine), Herzelia (15 besmet, 333 scholieren in quarantaine, Kfar Saba (70 besmet-416 in quarantaine). Ook in Tel Aviv zijn besmettingen vastgesteld, terwijl de inwoners van Ashkelon zijn opgeroepen zich te laten testen nadat sporen van het Deltavirus in het rioolwater waren gevonden.


Israëlis wordt dringend verzocht om niet naar het buitenland te reizen als dat niet echt noodzakelijk is, vanwege de grote kans dat dan nieuwe varianten van het virus het land in worden gebracht.


1.219 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws