top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging met COVID-19 besmette personen in Israël

Bijgewerkt op: 9 jul. 2021


Ter illustratie. Foto via Wix


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de laatste COVID-19 besmettingscijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat het aantal actieve patiënten in Israël opnieuw is gestegen en nu uitkomt op 3.568.


Op woensdag zijn 74.421 mensen getest op het virus, waarna bleek dat 518 van hen besmet waren, voornamelijk met de Delta variant. Het totaal aantal besmette patiënten komt daardoor uit op 3.568 waar dat op dinsdag nog 3.274 waren.


Er liggen 78 patiënten in de ziekenhuizen, waarvan 46 als ernstig worden omschreven met 18 van hen kritiek waarvan 16 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental blijft staan op 6.429.


Uit gegevens van het ministerie blijkt dat het merendeel van de patiënten in de ziekenhuizen ouder dan 60 jaar is.


Inmiddels is het eerste geval van de zogenaamde Delta Plus-variant in Israël geconstateerd bij een vrouw die uit het buitenland terugkeerde. Een man die in contact kwam met de vrouw in Israël heeft sindsdien COVID-19 opgelopen en er wordt genetische sequencing uitgevoerd om te controleren of hij ook de Delta Plus-stam bij zich heeft, aldus melde de krant Haaretz.


De Delta Plus-stam heeft een extra mutatie van de Delta-variant, waarvan de betekenis nog onduidelijk is, maar waarvan experts zeggen dat overdracht van het virus vele malen sneller gaat.


Inmiddels heet het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt dat vanaf 16 juli, reizigers die uit het buitenland in het land arriveren, op het vliegveld een test moeten laten maken en daarna in quarantaine moeten gaan totdat uitslag van de test bekend is.


Door het coronaviruskabinet zijn woensdag geen nieuwe beperkingen afgekondigd omdat volgens experts de kans op veel ziekenhuisopnames laag is gezien de werking van het Pfizer vaccin dat tot 64% beschermt tegen het krijgen van het COVID-19 virus en tot 93% het krijgen van een ernstige vorm van het virus voorkomt.

92 weergaven0 opmerkingen

تعليقات


bottom of page