top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Stijging nieuwe besmettingen gaat door terwijl aantal virus patiënten in ziekenhuis laag blijft


Ter illustratie, Rambam ziekenhuis. Screenshot YouTube


Uit de dinsdagmorgen bekendgemaakte cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid komt het beeld naar voren dat het aantal met Covid-19 besmette inwoners snel stijgt, hoewel het aantal patiënten in de ziekenhuizen laag blijft. Mogelijk doordat ruim 4,1 miljoen mensen hun boostershot hebben gehad.


Op maandag werden 104.334 mensen op Covid-19 getest, waarbij 1.306 met het virus besmet bleken, zo een 1,27%. Het totaal aantal Covid-19 patiënten in het land bedraagt nu 8.078, zo een 1.300 meer dan op zondag.


Het aantal patiënten in de ziekenhuizen stijgt echter niet. Op maandag lagen 130 Covid-19 patiënten in een ziekenhuis, waarvan 81 ernstig ziek zijn met 41 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


In de afgelopen 24 uur is er niemand aan het coronavirus overleden, het dodental blijft daardoor op 8.232 staan.


Volgens het ministerie is 75% van de volwassen virus patiënten niet gevaccineerd.


Tot dusver zijn in Israël ten minste 175 Omicron besmettingen bevestigd, terwijl van 385 gevallen het vrijwel zeker is dat ook dit besmettingen met Omicron zijn.


Sinds het begin van de pandemie hebben 5,8 miljoen mensen in Israël – van de totale bevolking van ongeveer 9,3 miljoen – twee vaccindoses gekregen en meer dan 4,1 miljoen hebben een derde booster-injectie gekregen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page