israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Stijging nieuwe virus besmettingen in Israël iets afgenomen


Ter illustratie. Foto Wix collectie


Het aantal nieuwe besmettingen van COVID-19 bedroeg op maandag 145 waar het zaterdag nog 229 waren, en zijn voornamelijk van de Delta variant. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen van Israël neemt daarentegen af. Zondagavond besloot het coronaviruskabinet voorlopig geen nieuwe beperkingen af te kondigen. Premier Bennett roept in video jongeren op zich te laten vaccineren.


Er zijn nu in Israël 1.254 actieve patiënten waarvan ruim de helft is besmet met de Delta variant, in de ziekenhuizen liggen 41 patiënten, 6 minder dan op zondag, waarvan er 22 als ernstig worden aangemerkt, met 17 van hen in kritieke toestand waarvan 16 zijn aangesloten op beademingsapparatuur.


Het positiviteitspercentage is gedaald van 0,6% op zaterdag naar 0,4% op zondag.


Het dodental is opnieuw niet gestegen en blijft staan op 6.429.


Voorlopig komen er geen nieuwe beperkende maatregelen zo heeft het coronaviruskabinet zondagavond bekend gemaakt. Wel zal de controle op inkomende en uitgaande passagiers op Ben Gurion Airport strenger worden gecontroleerd en zullen boetes voor overtredingen worden verhoogd.


In een videoboodschap voornamelijk gericht op jongeren, deed premier Bennett een dringende oproep om zich voor 9 juli te laten vaccineren omdat daarna de voorraad Pfizer vaccins in Israël zo goed als op is en een nieuwe zending pas tegen eind augustus wordt verwacht.
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws