israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

StoreDot uit Israël demonstreert batterij voor EV's die in 5 minuten 160 km laadt


Foto via StoreDot


StoreDot uit Herzliya , de pionier van extreem snel opladen (XFC) batterijtechnologie voor elektrische voertuigen, heeft met succes publiekelijk aangetoond dat het in staat is om een ​​volledige batterijcel voor elektrische voertuigen (EV) op te laden met de energie voor 160 km in slechts 5 minuten.


De presentatie vond plaats tijdens EcoMotion Week 2022 in Israël, een steeds populairder wereldwijd evenement dat toonaangevende autofabrikanten samenbrengt, waaronder General Motors, Volvo, Ford, Continental, de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance en Hyundai. Het bevestigt verder StoreDot's '100inX' strategische technologie roadmap, die autoreizen zal transformeren en de snelle overgang naar een duurzamere, emissievrije toekomst zal vergemakkelijken door 160 km in 5 minuten tegen 2024, 160 km in 3 minuten tegen 2028 en 160 km in 2 minuten in 2032 te leveren.


De demonstratie omvatte een zakcel van 300 x 100 mm die werd geproduceerd in de fabriek van EVE energy in China. De batterij werd opgeladen binnen een tijdslimiet van 10 minuten, waarin de cel werd opgeladen tot 20 Ah, waarmee de capaciteitsdoelstelling van 0% tot 80% werd overschreden die voor de demonstratie was ingesteld.


De cel handhaafde een laadsnelheid die in staat was om elke 5 minuten opladen 100 mijl aan bereik toe te voegen. Op geen enkel moment kwam de temperatuur van de batterij hoger dan 33 graden Celsius, ruim onder de aanbevolen bedrijfstemperatuur die is ingesteld door de technici van StoreDot en alle kritische parameters van de cel presteerden op een optimaal niveau.Yaron Fein , VP R&D bij StoreDot zei: "De demonstratie van vandaag vertegenwoordigt het succesvol passeren van een nieuwe mijlpaal op de ambitieuze technologieroutekaart van StoreDot. Ons intensieve ontwikkelingsprogramma heeft al batterijen opgeleverd die in staat zijn om 1.200 opeenvolgende extreem snelle cycli te overschrijden en we streven ernaar om de opschaling van meer dan 1000 cycli in onze cellen van EV-formaat tegen het einde van dit jaar. We blijven klaar om 100in5 te bereiken in 2024, terwijl we stevig op schema blijven om ons uiteindelijke doel van 100in2 tegen 2032 te bereiken."


Doron Myersdorf, CEO, StoreDot, "Het succesvol bewijzen van de extreem snel opladende batterijtechnologie van StoreDot voor een live publiek toont het volledige vertrouwen dat we hebben in onze routekaart om een ​​wereldwijde stapsgewijze verandering in elektrische mobiliteit te realiseren. De technologie wordt voortdurend getest door toonaangevende autofabrikanten in slopende omstandigheden, zodat er geen middel onbeproefd blijft in het strategische streven naar het leveren van uitmuntendheid aan onze klanten en de angst voor EV-bereik naar de geschiedenisboeken te sturen."


De CEO van StoreDot sprak ook een panel toe op het hoofdpodium van EcoMotion, getiteld: 'The end of fossil-based mobility?' waar hij bepleitte dat een revolutie in de oplaadtijden van EV-batterijen essentieel is om de trend naar massale elektrische mobiliteit te versnellen. Doron verklaarde dat het essentieel is om het gedrag van klanten te veranderen en groenere mobiliteit aan te moedigen door bestuurders de accu's van een auto net zo snel op te laden als het nu is om een ​​tank met brandstof te vullen.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws