top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Succesvolle onderscheppingstests van het TROPHY-systeem geïntegreerd op de Duitse LEOPARD-tank


Foto via Raphael Industries


Het Duitse Federale Ministerie van Defensie en het Israëlische Ministerie van Defensie hebben de eerste serie succesvolle live fire tests van het TROPHY actieve beschermingssysteem op Duitse bodem voltooid.


De succesvolle test werd uitgevoerd in samenwerking met Rafael, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van het TROPHY-systeem en het Duitse bedrijf KMW, ontwikkelaar en fabrikant van de LEOPARD-tank. De tests demonstreerden de integratie van TROPHY in de tank en de mogelijkheden van het actieve beschermingssysteem - ruim boven de 90% kans op onderschepping van bedreigingen en het verstrekken van een nauwkeurige locatie van de brandbron.

Afgelopen februari ondertekenden de ministeries van Defensie van Israël en Duitsland een overeenkomst van regering tot regering om het TROPHY-systeem aan de Duitse strijdkrachten te leveren, voor integratie met de LEOPARD 2-tank van het leger. De overeenkomst werd geleid door de Directie Defensie R&D van het Ministerie van Defensie en Rafael.


Het TROPHY-systeem wordt beschouwd als een van 's werelds meest effectieve actieve beschermingssystemen ter wereld, waarbij gepantserde voertuigen worden beveiligd tegen een reeks antitankraketten en raketvuur. Het is een in de strijd bewezen mechanisme dat al vele jaren operationeel is in de IDF en is geïntegreerd in de Merkava Mark IV. Zijn capaciteiten zijn aangetoond in talloze militaire operaties en hebben de levens van talloze IDF-soldaten gered


62 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page