top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Te midden van de Gaza-crisis schaart Israël zich achter zuidelijke burgers


Screenshot YouTube


Met de opmars van Operatie Shield and Arrow in de Gazastrook en het spervuur ​​van raketten die proberen grote Israëlische steden te raken, komen Israëlische individuen en maatschappelijke organisaties tegemoet aan de behoeften van medeburgers - of het nu gaat om huisvesting, geestelijke gezondheidszorg of publieke steun.


Zoals vaak het geval is wanneer raketten het zuiden van het land raken, stellen Israëli's verder naar het noorden hun huizen open voor zuidelijke bewoners om uitstel en een veilige nachtrust te bieden.


Kibbutz Gesher nabij het Meer van Galilea, herbergt mensen uit kibboetsim nabij de grens met Gaza, nadat ze dit al hadden gedaan in eerdere gevechtsrondes. Inwoners van de regionale raad van Gush Etzion hebben ook publiekelijk contact opgenomen met de zuidelijke bewoners en hen bij hen thuis uitgenodigd, weet ISRAEL21c te melden.


Talrijke hotelketens bieden in het hele land overnachtingen aan voor inwoners van het Zuiden tegen gereduceerde tarieven. Onder deze zijn de Brown Hotels in Tel Aviv, Jeruzalem en Eilat; de resortketen Selina; de hotels Crowne Plaza en Vert; en zelfs de superdeluxe Waldorf Astoria in Jeruzalem. Het Metropolitan Hotel in Tel Aviv biedt zuiderlingen een geheel gratis verblijf aan.


Verder naar het noorden nodigt de Kinneret Cities Association inwoners van de grens met Gaza uit om gratis te kamperen op een aantal stranden langs het Meer van Galilea. De KKL-JNF-veldcentra op tal van locaties brachten zuidelijke bewoners met bussen om te schuilen in hun faciliteiten, die nu gevuld zijn met gezinnen die genieten van gratis activiteiten.


Meerdere erfgoedsites en culturele centra nodigen zuiderlingen uit om er even tussenuit te gaan en te genieten van musea, toneelstukken en rondleidingen. Deze omvatten gratis shows in de theaters Habima en Cameri in Tel Aviv, de Botanische Tuinen van Jeruzalem en het natuurreservaat Agamon-Hula .


Hulplijnen die zijn gericht op het helpen van mensen die in nood verkeren door de veiligheidssituatie, moedigen mensen ook aan om contact met hen op te nemen voor emotionele steun. ERAN , dat emotionele EHBO-diensten levert, is beschikbaar voor iedereen die ondersteuning nodig heeft in een reeks talen , waaronder Hebreeuws, Arabisch, Engels, Russisch, Amhaars, Frans en Spaans.


Het Centrum voor Internationale Migratie en Integratie, in samenwerking met de Bevolkings- en Immigratieautoriteit, dringt er bij buitenlandse arbeiders in het grensgebied van Gaza op aan contact op te nemen voor het geval ze hulp nodig hebben.

198 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page