israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Technion en het Albert Einstein-ziekenhuis in Brazilië, werken samen aan onderzoek en studentenruil


Technion-president ProfessorUri Sivan (L) ondertekent de overeenkomst om samen te werken met Hospital Israelita Albert Einstein uit Sao Paulo, Brazilië professor. Alon Wolf. Foto Sharon Tzur, Technion Woordvoerder


Het Israel Institute of Technology, Technion, heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met Hospital Israelita Albert Einstein in Sao Paulo voor een driejarige samenwerking tussen de medische faculteit en het Braziliaanse ziekenhuis, een van de grootste van Latijns-Amerika.


Als onderdeel van het akkoord zullen de Rappaport Faculteit der Geneeskunde van Technion en het ziekenhuis van Sao Paolo studentenuitwisselingen, klinische proeven en samenwerking bij onderzoeksprojecten mogelijk maken.


Hospital Israelita Albert Einstein is gespecialiseerd in cardiologie, oncologie, orthopedie, chirurgie en neurologie. Het ziekenhuis, dat 66 jaar geleden werd opgericht door de Joodse gemeenschap van Brazilië, werd door Newsweek uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Brazilië in 2020.


Als onderdeel van de samenwerking zullen studenten die studeren aan de medische school van Technion elk jaar naar het ziekenhuis in Brazilië gaan voor klinische rondes, zoals de meeste studenten doorgaans doen in ziekenhuizen in Israël; op dezelfde manier zullen studenten die in het ziekenhuis in Brazilië studeren, hun klinische rotatie kunnen doen in de aangesloten ziekenhuizen van de medische school van Technion, en in sommige gevallen mogen afgestudeerde studenten een langere periode doorbrengen in het Technion en de aangesloten ziekenhuizen, zegt de verklaring.


"De essentie van onze samenwerkingsovereenkomst is het verbeteren van de levens van mensen door het promoten en verspreiden van kennis", zei Technion-president Professor Uri Sivan tijdens de ondertekeningsceremonie via videoconferentie op 6 mei.


"Ons ziekenhuis symboliseert de waarde van het redden van levens, wat zo belangrijk is in de joodse traditie", zei de president van het Albert Einstein ziekenhuis, dr. Sidney Klajner. "Het Albert Einstein ziekenhuis is gebaseerd op vier Joodse voorschriften: mitswa, refua, chinuch en tzedakah (goede daden, genezing, opvoeding, naastenliefde)."


De samenwerking zal "bijdragen aan het verbeteren van het menselijk leven in Brazilië en Israël", voegde hij eraan toe.

39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws