top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Teheran Times publiceert kaart met doelen in Israël


Foto Teheran Times


De Iraanse krant Teheran Times publiceerde woensdagochtend een kaart met potentiële doelen in Israël die door Iran kunnen worden aangevallen in het geval het Israëlische leger een aanval op Iran zou uitvoeren.


De aan het Iraanse regime gelieerde krant, publiceerde naast de kaart ook een artikel met de headline "Just one wrong move!".


Hoewel de krant niet specificeerde wat de markeringen voorstelden, begon het artikel met de verklaring: "Een intensivering van de Israëlische militaire dreigingen tegen Iran lijkt erop te wijzen dat het zionistische regime is vergeten dat Iran meer dan in staat is om ze van overal te raken."


Het ging verder met het citeren van Hebreeuwse mediaberichten over een bezoek vorige week van minister van Defensie Benny Gantz en Mossad-chef David Barnea aan Washington, waar ze naar verluidt hun bezorgdheid uitten over de dreiging van ballistische raketten in Iran.


Opvallend is dat naast doelen in Israël ook doelen in Gaza, de Westbank en gedeelte van Libanon zijn gemarkeerd. Zo zijn bijvoorbeeld Ramallah en Hebron ook als doelwitten gemarkeerd in het geval als Israël een aanval uitvoert op de Islamitische Republiek.


In het artikel wordt generaal-majoor Mohammad Bagheri, chef van de generale staf van de Iraanse strijdkrachten, geciteerd, die dinsdag zei dat “op strategisch niveau we niet van plan zijn iemand aan te vallen, maar op operationeel en tactisch niveau zijn we klaar voor een beslissende reactie en een snel en krachtig offensief tegen de vijand.”


Het artikel eindigde met het citeren van een dreigement van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei uit 2013 die waarschuwde dat Iran "Tel Aviv en Haifa zou vernietigen" als Israël "een fout maakt" en een militaire aanval uitvoert.
158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page