israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Telefónica doet eerste Israëlische investering; meer volgt


Foto met dank aan Wayra/Telefónica via ISRAEL21C


Wayra, de innovatietak van de Spaanse telecomgigant Telefónica, heeft zijn eerste investering in Israël gedaan door deel te nemen aan de pre-seed-ronde van Upword, een AI-aangedreven samenvattingstool die mede is opgericht door CEO Roee Barak.


Upword heeft een Chrome-extensie ontwikkeld die gebruikers belangrijke informatie van webpagina's geeft, waardoor ze 10 keer sneller online kunnen lezen en AI-aangedreven notities en samenvattingen kunnen genereren om te delen, te lezen of te beluisteren.


Telefónica is het grootste telecombedrijf van Europa en het vijfde grootste ter wereld. Via Wayra heeft Telefónica het afgelopen decennium al geïnvesteerd in 800 startups over de hele wereld en een omzet van 285 miljoen euro gegenereerd, meldt ISRAEL21C.


Nu is het in Israël aangekomen om een ​​grote hoeveelheid kapitaal te investeren in het startup-ecosysteem.


Luisa Rubio, hoofd van Telefónica's afgelegen VC Wayra X, bezoekt ondernemers in Jeruzalem en Tel Aviv en biedt hen de kans om hun startups te "hyperschalen" met miljoenen echte gebruikers door hun producten te testen en te valideren met bevoorrechte toegang tot een wereldwijde markt bestaat uit meer dan 370 miljoen klanten in 33 landen.


Luisa Rubio, hoofd van Wayra X. Foto met dank aan Wayra/Telefónica via ISRAEL21C


Telefónica biedt ook kansen voor kapitaal- en bedrijfsontwikkeling voor de startups waarin ze investeren.


"We zijn meer dan blij om te investeren in Upword, omdat we geloven dat het Israëlische startup-ecosysteem een ​​van de meest veelbelovende ondernemerslandschappen ter wereld is", aldus Rubio.


"We zijn verheugd om hun geavanceerde AI-technologie te ondersteunen, waardoor mensen snel belangrijke ideeën kunnen vastleggen en tot 85% van hun leestijd kunnen verminderen."

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws