top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tientallen managers van de grootste bedrijven in Israël tegen Netanyahu: "Stop kloof in de natie"


Foto Fox Group


Meer dan 50 voorzitters en directeuren van de grootste bedrijven in Israël hebben vanmorgen (zondag) een rechtstreeks beroep gedaan op premier Netanyahu, oppositieleider Lapid en president Herzog - waarin wordt opgeroepen tot besprekingen over juridische hervormingen.


Ze deden ook een beroep op de president van het Hooggerechtshof, Hayut en de Knesset. voorzitter Ohana: "Stop de kloof in de natie, noodlottige gevolgen voor onze toekomst."


"De opkomende juridische revolutie leidt tot een grotere verdeeldheid in de natie en kan leiden tot ernstige schade aan de Israëlische economie", schreven ze in de brief vandaag, meer dan ooit is een compromis de noodzaak van het uur."


In hun brief, getiteld "Oproep tot dialoog tussen de partijen", stellen o.a. Eitan Bar Zeev (voorzitter van de Big Group) Harel Wiesel (CEO van de Fox Group) en voorzitter van de raad van bestuur van de Beryl Group Shahar Turgeman dat zij "met grote bezorgdheid de ontwikkelingen in de publieke arena en de groeiende kloof tussen de verschillende delen van de natie volgen".


Ze voegden eraan toe dat "de schijnbare juridische revolutie, zoals die zich voordoet, leidt tot een grotere verdeeldheid in de natie en kan leiden tot ernstige schade aan de economie van Israël ". Ze benadrukten dat dit een apolitieke organisatie is en waarschuwen: " De gevolgen van het gebrek aan dialoog kunnen noodlottig zijn voor onze toekomst in het algemeen en de toekomst van de Israëlische economie in het bijzonder."
96 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


ben.kleintjens
ben.kleintjens
Feb 05, 2023

Wat mij betreft hebben deze lieden het helemaal mis, het beleid uit de vorige kabinetten Netanyahu heeft meer economische voorspoed gehad dan alle linkse kabinettn bij elkaar.

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Feb 05, 2023
Replying to

Klopt, maar de bij de vorige regeringen was geen sprake van het buitenspel zetten van het Hooggerechtshof, het volle macht aan de Knesset geven en het limiteren van democratische rechten

Like
bottom of page