top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toename ernstige viruspatiënten; daling dagelijkse besmettingen en active virus patiënten


Covid afdeling Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Uit de op zaterdagavond om 10 uur door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte Covid cijfers blijkt een daling van het aantal actieve viruspatiënten en daling van het aantal dagelijkse besmettingen, maar een stijging van het aantal ernstig zieke viruspatiënten in de ziekenhuizen.


Nadat zaterdag 193.222 mensen op Covid-19 waren getest, bleken 53.031 van hen met het virus besmet te zijn, waarbij het positiveits percentage op 27,45% uitkwam. Een aanzienlijke daling vergeleken met het eerste gedeelte van de afgelopen week toen er dagelijks ruim 70.000 nieuwe besmettingen weerden geteld.


Er waren op zaterdag nog 447.087 actieve besmettingen, waar dat er op vrijdag 485.237 waren.

In de ziekenhuizen is sprake van een toename van het aantal ernstige patiënten, er lagen op zaterdagavond 1.010 patiënten in ernstig toestand in de ziekenhuizen, waarvan 231 aangesloten aan beademingsapparatuur. De overgrote meerderheid van hen is niet gevaccineerd.


Er zijn in het afgelopen weekend 59 mensen aan de gevolgen van het virus overleden waardoor het aantal doden nu op 8.658 staat.


Volgens prof. Eran Segal van het Weizmann Instituut, blijft een daling van het aantal ernstige zieken meestal achter vanwege de tijd die het duurt voordat de patiënten in ernstige toestand komen te verkeren. Hij verwacht de komende week een verdere stijging, mogelijk tot 1.150, voordat er sprake zal zijn van een daling, vertelde hij op Channel 12 News.


Gezondheidsexperts zeiden echter dat de golf van morbiditeit veroorzaakt door de zeer besmettelijke Omicron-variant een hoogtepunt had bereikt en aan het afnemen was.


De R-factor, die de verspreiding van COVID in de gemeenschap aangeeft, blijft ook dalen en staat nu op 0,95, wat weergeeft dat de daling zich doorzet en 1 persoon minder dan 1 persoon kan besmetten.


De grootste concentratie van actieve viruspatiënten is te vinden in Jeruzalem en omgeving, maar volgens het ministerie en de ziekenfondsen zou de overgrote meerderheid van hen slechts lichte of milde symptomen hebben.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page