israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Toename nieuwe besmettingen, afname ernstig zieke virus patiënten


Foto via Wix


Er is sprake van een behoorlijke toename van het aantal nieuwe dagelijkse Covid-19 besmettingen, terwijl er aan de andere kant sprake is van een afname van het aantal ernstig zieke virus patiënten in de ziekenhuizen, blijkt uit de door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakte virus cijfers.


Op zondag werden 62.852 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 12.869 (20,48%) met het virus besmet bleken te zijn.


Er zijn nu 49.349 actieve virus patiënten in het land, een stijging met ruim 6.000 t.o.v. zaterdag.


In de ziekenhuizen liggen 328 ernstig zieke virus patiënten, 3 minder dan op zaterdag, waarvan 160 in kritieke toestand met 143 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn de afgelopen 24 uur 12 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden, waardoor het dodental nu op 10.431 staat.


Experts geloven dat de heropleving van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door de Omicron-subvariant BA.2, waarvan wordt gedacht dat deze besmettelijker is.


Inmiddels gaan er bij het ministerie van Volksgezondheid stemmen op om de PCR test voor vertrek naar Israël weer verplicht te stellen. Duidelijkheid hierover zal later deze week worden gegeven.


In onderstaande grafiek zijn duidelijk de verschillen te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws