top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toename van het aantal kankerpatiënten in Israël


Screenshot YouTube


Een rapport dat woensdag door de Israël Cancer Society is gepubliceerd, geeft aan dat in 2022 ongeveer 33.000 patiënten de diagnose van de ziekte in Israël hebben gekregen.


Dit is een toename van het aantal gevallen in vergelijking met 2019, toen ongeveer 32.000 gevallen werden gediagnosticeerd en vergeleken tot 2012, toen ongeveer 28.000 patiënten met kanker werden gediagnosticeerd. Ongeveer 12.000 vrouwen en mannen stierven in 2022 in Israël als gevolg van de ziekte kanker, meldt Channel 13 News.


Het rapport stelt dat volgens de gegevens van het International Agency for Research on Cancer (IARC) in de Wereldgezondheidsorganisatie in 2020 ongeveer 19,3 miljoen patiënten de diagnose van de ziekte in de wereld hebben gekregen, en de verwachting is dat hun aantal in 2040 zal zijn oplopen tot ongeveer 28,9 miljoen.


Volgens het rapport, een in de Verenigde Staten uitgevoerd onderzoek waaraan ongeveer een miljoen mensen hebben meegedaan, wordt een verband gevonden tussen de consumptie van suikerhoudende dranken en de sterfte aan kanker.


Uit de analyse van de gegevens blijkt dat mensen die minstens twee blikjes met suiker gezoete dranken per dag dronken, een 5% hoger risico op kanker gerelateerde sterfte hebben een abnormale BMI (body mass index) hebben, waaronder darmkanker, postmenopauzale borstkanker, baarmoederkanker en nierkanker, in vergelijking met mensen die deze dranken niet aten alle.


Daarnaast vindt een andere Amerikaanse studie een verband tussen overgewicht in de menopauze en een verhoogd risico op borstkanker. In de huidige studie werd gevonden dat slapende tumoren zich in eerdere stadia en met een hogere frequentie kunnen ontwikkelen.


Niet alleen dat, uit een uitgebreide Europese studie is gebleken dat fysieke activiteit het risico op het krijgen van borstkanker vermindert. Uit de analyse van de gegevens volgens de genetische voorspelling van de activiteit, krachtige activiteit of zitten van de deelnemers, bleek dat een hoog algemeen niveau van fysieke activiteit geassocieerd is met een 41% lager risico op invasieve borstkanker, ongeacht de levensfase (voor of na de menopauze), het type tumor en het stadium of de mate van groei.


Krachtige fysieke activiteit gedurende ten minste drie dagen per week bleek geassocieerd te zijn met een 38% lager risico op borstkanker, vergeleken met degenen die geen krachtige activiteit rapporteerden, en zitten was geassocieerd met een 104% hoger risico op triple-negatieve borstkanker (negatief voor alle drie de hormonen).


Moshe Bar-Haim, CEO van de Association to Fight Cancer, legde uit: "Elke maand worden in Israël ongeveer 2.750 nieuwe kankerpatiënten gediagnosticeerd. Het aannemen van een gezonde levensstijl kan het risico op het krijgen van kanker met ongeveer 50% verminderen. We weten dat vroege detectie de genezingspercentages drastisch verhoogt. Ik roep het publiek op om naar het ziekenfonds te gaan voor tests op basis van hun leeftijd en om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen om het risico om ziek te worden te verminderen."
309 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page