top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toeristen groepen tot 40 personen weer welkom in Israël


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische coronaviruskabinet heeft zondag laat bij een telefonische stemming ingestemd om groepen buitenlandse toeristen van vijf tot veertig personen toe te staan ​​het land binnen te komen, zelfs als ze niet zijn ingeënt met de COVID-vaccin-booster-injectie, en ook nadat ze meer dan zes maanden de tweede doses hebben gehad.


Vorige maand had het coronaviruskabinet al ingestemd om alle gevaccineerde toeristen vanaf 1 november het land binnen te laten, zolang ze zijn gevaccineerd met een vaccin dat is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie. Degenen die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik V-vaccin, mogen vanaf 15 november het land binnen.


Toeristen die het land binnenkomen, moeten bij aankomst echter een inreisvergunning van het Ministerie van Toerisme en een bewijs van vaccinatie met een door de WHO erkenvaccin tonen.


Toeristen moeten ook afkomstig zijn uit "groene" of "gele" landen met lage tot gemiddelde besmettingspercentages met het coronavirus en zich onthouden van verblijf op plaatsen in Israël met een verhoogd risico op besmetting met COVID-19.


Tijdens de eerste week van hun verblijf in het land moeten degenen die niet met de booster-injectie zijn gevaccineerd, een negatief PCR-testresultaat overleggen dat in de afgelopen 72 uur is uitgevoerd of een negatief antigeentest resultaat dat in de voorafgaande 24 uur is uitgevoerd.


Volgens het nieuwe schema moet de leider van een bepaalde toeristengroep aan het Ministerie van Toerisme de resultaten van alle coronavirustests die in de eerste week zijn genomen, rapporteren en het gedrag, de contacten, plaatsen en bezoekuren van de groep bijhouden om te voorzien in het aan de epidemiologische onderzoeker als een van de toeristen de ziekteverwekker oploopt.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei dat de maatregel van een deel van het beleid van Israël "om naast" het coronavirus te leven. "We nemen alle voorzorgsmaatregelen om de volksgezondheid te behouden en nieuwe varianten te identificeren. Tegelijkertijd willen we de economische activiteit, het onderwijs, de cultuur, het toerisme en de routine van het leven in Israël voortzetten."


62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page