top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Top 10 manieren om uw bezoek aan Israël groener te maken


Screenshot YouTube


Heb je het gevoel dat je het allemaal in Israël hebt gedaan? Masada, de oude stad van Jeruzalem, het strand van Tel Aviv? Dan raden we je aan om de volgende keer dat je in het Heilige Land bent iets extra's te doen door je bezoek groen te maken.


Of het nu gaat om bedreigde plantensoorten, geredde dieren of lemen hutten, er is genoeg te doen om milieuvriendelijk te worden en goed te doen voor jezelf en je omgeving.


Hier zijn 10 topaanbevelingen, samengesteld door ISRAEL21C, geniet van je reis!


Ga foerageren


Je kunt allerlei eetbare schatten vinden tijdens foerageertochten door heel Israël. Foto door Oliver Hale op Unsplash


Als je zowel dicht bij de natuur wilt komen als je buik wilt vullen met heerlijke producten, zoek dan niet verder dan foerageertochten door het hele land via privégidsen en lokale autoriteiten. Zoek eenvoudig de datum en bestemming die voor u het handigst zijn en begin te lopen. Interessante en eetbare lokale planten zijn delicatessen zoals wilde asperges, kaasjeskruid en mosterdbladeren.


Ruim eens een ​​strand op


Sommige sigarettenpeuken worden omgezet in kunstwerken en een hele lading wordt afgevoerd naar een aangewezen recyclingfaciliteit. Foto met dank aan Clean the Butts via ISRAEL21C


Helaas kunnen de stranden van Israël soms aanvoelen als de bodem van een lang vergeten asbak. Gelukkig zijn strandopruimingen hier de laatste jaren een groot ding geworden en kun je meedoen. Een van onze favoriete groepen is Clean the Butts , een grassroots beweging om openbare ruimtes, inclusief stranden, op te ruimen van de smerige gewoonte. Bekijk hun Facebook-pagina voor meer informatie.


Red voedsel


Foto Leket


Voedselverspilling is een vreselijk fenomeen dat vaker voorkomt dan we zouden denken. Leket Israel, de grootste voedsel reddingsorganisatie van het land, voert vrijwilligersactiviteiten uit, zoals het plukken van overtollige producten van velden of het sorteren en verpakken van voedsel in het logistieke centrum. Hoe dan ook, u zult uw steentje bijdragen aan het milieu door afval te verminderen en mensen in nood te helpen, allemaal in een dag werk.


Bekijk een lemen huis


Foto Kibboets Lotan


Kibbutz Lotan in de zuidelijke Arava-woestijn is een van de groenste plekken van het land. De ecologische kibboets biedt allerlei activiteiten, variërend van een jaar durende pre-legerprogramma's tot kortere residenties over onderwerpen als voedselduurzaamheid, hernieuwbare energie en waterbeheer.


De meest luxueuze optie is echter een verblijf in een van de groene kamers van de kibboets met voorzieningen zoals milieuvriendelijke toiletten, en deelnemen aan gezinsvriendelijk plezier in de Eco-Kef ecologische speeltuin en natuurlijke bouwworkshops.


Ontmoet geredde boerderijdieren


Het Freedom Farm Sanctuary in het centrum van Israël is de thuisbasis van dieren die zijn gered van industriële boerderijen en de voedselindustrie en verwelkomt bezoekers van jong en oud om hun verhalen te leren kennen. De boerderij organiseert op leeftijd afgestemde rondleidingen voor kinderen van vier jaar en ouder, en is een kans voor iedereen om medeleven en bewustzijn te oefenen als het gaat om onze viervoeters.


Bezoek een biologische boerderij


Foto Tur Sinai


Tur Sinai Organic Farm ligt misschien aan de rand van Jeruzalem, maar het voelt als een hele wereld weg. De boerderij is een favoriete locatie voor bruiloften en evenementen en biedt ook rondleidingen door de boomgaarden, waarbij bezoekers alles kunnen horen over de unieke geschiedenis van de plaats, kunnen genieten van de prachtige bezienswaardigheden, leren over biologische landbouw en natuurlijk kunnen proeven van de producten.


Klim bovenop een berg afval


Ooit was Hiriya een enorme afvalberg waar lokale gemeenten hun afval dumpten. Aan het begin van de 21e eeuw werd het hele gebied echter omgevormd tot een milieuherstelproject en een algehele groene long die nu Ariel Sharon Park heet . Bezoekers van het grote park net buiten Tel Aviv kunnen genieten van milieuvriendelijke activiteiten en rondleidingen, of gewoon ronddwalen voor een prachtig uitzicht en een leuk dagje uit.


Pas op voor bedreigde diersoorten


Pas op voor bedreigde en beschermde diersoorten tijdens het wandelen door Israël. Foto door Anat Hermony/Flash90 via ISRAEL21C


U kunt uw steentje bijdragen aan het milieu, zelfs tijdens de meest regelmatige wandelingen met niets meer dan uw mobiele telefoon aan uw zijde. De Israel Nature and Parks Authority nodigt het publiek uit om zijn bedreigde planten " rood boek " bij te werken bij het zien van een van de 400 beschermde soorten in de natuur. Door deel te nemen en zeldzame bloemen en groen in de gaten te houden, wordt niet alleen uw bergopwaartse tocht zoveel interessanter, maar draagt ​​u ook bij aan een steeds veranderende hoeveelheid kennis


Word een boswachter voor een dag


Help de bossen van Israël te beschermen tegen toekomstige branden door voor een dag een boswachter te worden. Foto door Nati Shohat/Flash90 via ISRAEL21C


Altijd al boswachter willen worden? Dit is je kans. Met dank aan Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) Forester for a Day-programma , kunt u lokale autoriteiten helpen bij het snoeien van bomen en het opruimen van kreupelhout om de verspreiding van toekomstige branden te voorkomen en een gezond bos te behouden. Je kunt je aansluiten bij boswachters in verschillende bossen in het hele land en de dag afsluiten met een hoed, speld en certificaat voor je harde werk.


Gebruik een elektrische scooter


Wanneer je in Tel Aviv bent, doe dan wat de inwoners van Tel Aviv doen en zie af van vervuilende voertuigen voor fietsen en scooters. Foto door Miriam Alster/FLASH90 via ISRAEL21C


Het niet gebruiken van vervuilende auto's, taxi's en bussen is een zekere manier om uw vakantie een extra groen tintje te geven, en ook gemakkelijk als u toevallig in Tel Aviv verblijft. De stad wordt overspoeld met elektrische scooters die te huur zijn en de service is eenvoudig en gebruiksvriendelijk.


We raden u echter aan om voorzichtig te rijden, een helm te dragen en ongevallen te voorkomen. En als scooters wat veel lijken, kun je altijd een goede ouderwetse fiets huren bij meerdere gemeentelijke ophaalpunten. Reis veilig!
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page