israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Top tien nachtwandelingen in Israël bij volle maan


Screenshot YouTube


Wanneer de zon ondergaat en de dag verandert in de nacht komen de maan en de nachtdieren tevoorschijn. Het maanlicht wordt weerkaatst op stenen, meren en valleien. Wandelen door landschappen die verlicht worden door een volle maan is een werkelijk unieke ervaring.


De huilende wolf in de verte, de zoete, stoffige geur van de woestijn in de nacht en de uitgestrekte sterrenhemel boven eeuwenoude vergezichten. Als je 's nachts op pad gaat worden je instincten aangescherpt. Je zicht, gehoor maar ook je reukvermogen passagiers zich aan. Nachtwandelingen in Israël met volle maan heeft veel voordelen, waaronder de koelere nachttemperaturen. Israël is gezegend met vele divers natuurschoon - de helderwitte kalksteen van de Judea-woestijn of het glinsterende water in het Meer van Tiberias - die letterlijk hun glans vinden in het volle maanlicht. betekent een lijst met tien van de meest bijzondere wandelingen die 's nachts in Israël gemaakt kunnen worden met volle maan. Trek je wandelschoenen aan en ga mee op avontuur.


1. Nahal Chavarim


Foto: Guy Delarea


2. Daliat el-Carmel naar Habonim Beach

Deze wandeling begint in het Druzendorp Daliat el- Carmel in het noordelijk gelegen Karmelgebergte. Het pad loopt bergafwaarts, door dorpen en zelfs bananenvelden totdat je het natuurreservaat Habonim Beach bereikt. Het strand van Habonim wordt gezien als een van de mooiste mediterrane stranden van Israël, bekend om zijn schelpen en een overvloed aan dieren in het wild. Het wordt aanbevolen om de reis van zestien kilometer te beginnen na een ontspannen avondmaaltijd bij de Druzen, te wandelen tot in de vroege ochtenduren en dan uit te rusten op het strand tot de zon opkomt.


3. Haifa naar Atlit

Voor een algemene strandwandeling in het Karmelgebied begin je bij Haifa's Student Beach en loop je naar het zuiden langs deze verborgen kustlijn tot je de "Shayetet 13" Israëls Navy Seal-basis in de stad Atlit bereikt. De zandwandeling is een tien kilometer lange route langs het water, van wacht je de glinsterende golven kunt bewonderen en maanlicht weerkaatst ziet worden op de Middellandse Zee. Bij het eindpunt heb je prachtig uitzicht op een beroemdste dertiende eeuws kruisvaarderburcht.


4. Nahal Pratsim-Sodom-berg

Loop langs deze buitengewoon poederachtige mergelrots van acht kilometer aan de voet van de berg Sodom boven de Dode Zee, waar hetse verhaal van Sodom en Gomorra zich zou hebben afgespeeld. Wandel langs de rivierbedding in de kloof tussen de torenhoge plateaus en uiteindelijk staat aan wat liefkozend bekend als de 'Meelgrot'.


Twee dingen zijn zeker: 1) schoon kom je niet terug. Je zal onder komen te zitten met wit krijtachtig poeder, en 2) dit is een wandeling die verboden is op regenachtige dagen, maar fantastisch is voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.


5. Parsat Nekarot-Makhtesh Ramon


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Deze cirkelvormige route van zeven kilometer leid je langs de Saharonim kreekbedding en een van de rotsplateaus van de Ramonkrater (afhankelijk van het pad dat je kiest). Deze ontzagwekkende krater in de Negevwoestijn is de grootste in zijn soort ter wereld, met een lengte van veertig kilometer en een diepte van vijfhonderd meter. Ook al wandel je 's nachts slechts een klein deel, je zult versteld staan ​​van de sterrenhemel die in dit afgelegen gebied te zien is. Versteende zeeschelpen zijn te vinden in de bodem van de kreek, wat ooit de bodem was een enorme oceaan.


6. Tel Achziv naar Rosh Hanikra


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


7. Nahal Kidod, Arad

Deze korte nachtwandeling in de wildernis van de woestijn van Judea, begint in de wijk Rotem in Arad en piekeren af ​​naar de bedding van de Kidod-rivier. Onderweg passeer je een eeuwenoud waterreservoir, watervallen en grotten voordat je de Moav-kijkpost beklimt voor een uitzicht op het vallende licht over de heuvels beneden en het laagste punt op aarde - de Dode Zee. De wandeling van zeven kilometer duurt twee tot vier uur en zal je doen worden op het unieke heuvelachtige woestijngebied.


8. Mitzpe Tiberias naar Yardenita

Deze wandeling, die is onderdeel van het pad (Israel National Trail), begint met uitzicht op de maan die schijnt over het Meer van Tiberias en verbonden met een duik in de Jordaanrivier, waar volgens de overlevering Jezus gedoopt zou zijn door Johannes de Doper. Deze mooie route van twaalf kilometer is een wandeling door de geschiedenis: een unieke ervaring.


9. Massada


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Aan de voet van de berg Massada, waar koning Herodes zijn woestijnfort in de berghelling bouwde, ligt het nationale park Massada. Dit pad in de Judea woestijn bestaat uit kalksteenrotsen en bevat kronkels, bochten, spleten en natuurlijke structuren om te verkennen in het stralende maanlicht. Net als een hindernisbaan, uitgesleten door het water van het meer dat duizenden jaren geleden in het gebied, is het een echte speeltuin voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. De wandeling is zeer toegankelijk en ongecompliceerd van aard.


10. Nacht run Tel Aviv


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Tel Aviv staat bekend als de stad die nooit slaapt. Eens per jaar bewijst de gemeente Tel Aviv-Jafo dat maar weer door een nachtelijk hardloopevenement te organiseren. De tien kilometer route gaat dwars door de stad, een unieke kans om Tel Aviv op een heel andere manier te leren kennen.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws