israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Totaal aantal virus patiënten in Israël gezakt onder de 10.000


Ter illustratie. Screenshot Channel 12 News


Uit de vrijdagmorgen bekendgemaakte coronacijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat het aantal virus patiënten in het land is gedaald tot onder de 10.000.


Op donderdag werden 76.773 waarbij 651 (0,92% mensen besmet bleken te zijn met Covid-19, het totaal aantal virus patiënten is gedaald naar 9.354.


In de quarantainehotels zitten 60 mensen, terwijl in de ziekenhuizen nog slechts 325 zijn opgenomen, 7 minder dan op woensdag.


Hiervan zijn 227 ernstig ziek, 11 minder dan op woensdag, terwijl 153 in kritieke toestand zijn, 5 minder dan op woensdag, met 133 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 6 mensen overleden waardoor het dodental uitkomt op 8.081.


Vanaf maandag 1 november gaat de grens voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers open, na ruim 1 1/2 jaar gesloten te zijn geweest.


Opnieuw deelde het ministerie mee dat het ca. 80% van het de patiënten in de ziekenhuizen, niet is gevaccineerd, de overige zijn gedeeltelijk of driemaal gevaccineerd, waarbij bij de laatsten sprake is van onderliggende ziekten, zoals een niet functionerend immuunsysteem.


Ook blijkt dat ca 48% van de besmettingen voorkomt bij jongeren onder de 20 jaar.


Uit onderstaande grafiek met viruspatiënten per leeftijdsgroep blijkt duidelijk dat het overgrote deel niet is gevaccineerd, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.

58 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws