israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Toyota kiest voor de rijhulpsystemen van Mobileye uit Israël


Screenshot Mobileye YouTube video.


De Japanse autofabrikant Toyota Motor Corp bevestigd in een verklaring dat het het in Jeruzalem gevestigde Mobileye, een maker van zelfrijdende technologieën en door Intel in 2017 overgenomen, en de Duitse auto-onderdelenfabrikant ZF Friedrichshafen AG (ZF) heeft gekozen om rijhulpsystemen en veiligheidstechnologieën te ontwikkelen voor gebruik in een verscheidenheid van zijn voertuigen in de komende jaren.


Als onderdeel van de overeenkomst zullen de twee bedrijven samenwerken om geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) voor Toyota te ontwikkelen.


Als onderdeel van de deal zal Mobileye's EyeQ4 vision computersysteem-op-een-chip (SoC) worden gecombineerd met ZF's Gen 21 mid-range radartechnologie om de omgeving rond Toyota-voertuigen nauwkeurig te interpreteren. ZF is een van 's werelds grootste producenten van autocamera's op basis van Mobileye-technologie.


De nieuwe relatie met Toyota, 's werelds grootste autofabrikant, markeert de eerste keer dat ZF en Mobileye zijn gekozen door het Japanse bedrijf en zal het bereik van Mobileye- en ZF-veiligheidstechnologieën op de markt "aanzienlijk" vergroten, aldus de verklaring.


De EyeQ4-technologie van Mobileye combineert rekenmogelijkheden met algoritmen voor computervisie en verwerkt snel informatie van de camera aan de voorzijde van het voertuig.

ZF's Gen21 midden-bereikradar is een krachtige frontradar die een breed gezichtsveld biedt bij lage snelheden om te helpen bij het detecteren van voetgangers ter ondersteuning van systemen zoals automatische noodstop (AEB) en een groter detectiebereik bij hoge snelheden voor systemen zoals adaptieve Cruise control.


Samen zullen deze technologieën helpen botsingen te voorkomen en te verminderen en tegelijkertijd een verbeterde voertuigcontrole te bieden, aldus de verklaring.141 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws