israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Tragedie in zuid Israël: van corona herstellende jongen,6, overleden zijn zussen in ziekenhuis

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021


Ter illustratie, Barzilai ziekenhuis Ashkelon. Screenshot Facebook.


Er heeft zich een tragedie in zuid Israël afgespeeld. De zesjarige Yosef Naim die van Covid-19 aan het herstellen was maar, volgens de artsen, aan complicaties leed veroorzaakt door de virusziekte, is maandagochtend in het ziekenhuis overleden. Zijn vier zussen zijn met klachten van kortademigheid en braken naar het Barzilai ziekenhuis in Ashkelon overgebracht.


Het ziekenhuis zei dat de omstandigheden van zijn dood nog onduidelijk waren. Hij heeft de afgelopen dagen koorts gehad en zijn ouders hadden een MDA-team gebeld die het kind naar het ziekenhuis heeft geëvacueerd terwijl er reanimatie werd uitgevoerd - waar hij dood werd verklaard.


Volgens Hebreeuwse media waren kinderen van het gezin niet gevaccineerd en onlangs besmet met COVID-19 en waren daarvan herstellende.


Drie van zijn zussen van twee, vier en zeven jaar oud, hadden de afgelopen dagen ook last van hoge koorts en moesten overgeven en zijn ook naar het ziekenhuis overgebracht. Hun toestand wordt gedefinieerd als mild.


Een andere 10-jarig zusje werd gistermiddag in het ziekenhuis opgenomen met dezelfde symptomen. Alle kinderen in het gezin raakten ongeveer een maand geleden besmet in Corona en herstelden.


Dit is een kind dat herstelde was van een corona en leed aan een langdurige achtergrondziekte waarvoor hij meerdere keren in het ziekenhuis was opgenomen.


De omstandigheden van zijn overlijden zijn nog steeds onduidelijk en het ministerie van Volksgezondheid verzocht om een ​​volledig onderzoek van het Barzilai Hospital naar de omstandigheden van het overlijden, waarbij werd onderzocht of het verband hield met een achtergrondziekte of mogelijk met PIM dat bij kinderen na herstel van het Covidvirus voor langdurige klachten zorgt.

"Je weet niet hoe bedroevend dit is", vertelde de vader van de jongen, alleen geïdentificeerd als Yehuda, aan Channel 13 News. "Hij voelde zich niet lekker, we hebben hem medicijnen gegeven om de koorts te verlagen, hij stond 's ochtends niet op."


De vader voegde daaraan toe "De naam is gegeven, de naam is genomen, de naam is gezegend. We hadden het voorrecht om zes en een half jaar lang een heilige en zuivere ziel op te voeden, we hadden het voorrecht om een ​​geschenk van de gezegende naam te ontvangen Zes en een half jaar werden we gezegend. We gingen om zo'n heilige ziel groot te brengen".

280 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws