israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Twintig jonge Israëli's, Emirati's, Bahraini en Marokkanen reisden een week lang samen door Israël


Een delegatie van Israëliërs, Marokkanen, Emiraten en Bahreinen komt op 15 juni 2021 samen voor een foto in Israël,. Foto Israel-is


Twintig jonge Israëli's, Emirati's, Bahreiners en Marokkanen ontmoetten elkaar vorige maand persoonlijk in Israël, toen ze begonnen aan een rondreis van een week door het land, met bezoeken aan innovatiecentra en culturele en historische locaties in een poging om de Abraham-akkoorden van vorig jaar en de toenemende normalisatiebanden tussen Israël en de Arabische wereld.


De tour, genaamd "Finding Abraham: Leaders of Tomorrow mission to Israel", werd geleid door Israel-is, een in Tel Aviv gevestigde non-profitorganisatie die in 2017 werd opgericht om jonge Israëli's in contact te brengen met hun internationale leeftijdsgenoten in de hoop de coëxistentie in het Midden-Oosten te versterken. . Voor het project werkt Israël-is samen met Concert — Together for Israel, het Ministerie voor Strategische Zaken en Publieke Diplomatie en het Britse Jewish News, aldus meldt de Times of Israël.


Eyal Biram, oprichter en CEO van Israel-is, zei dat het doel van de reis was om de recente normaliseringsovereenkomsten te ondersteunen door de band tussen jongeren uit Israël, de VAE, Bahrein en Marokko te versterken.


Israël ondertekende vorig jaar de Abraham-akkoorden, waardoor de banden met de VAE, Bahrein, Soedan en Marokko werden genormaliseerd en er een golf van zakelijke en culturele banden tussen de naties ontstond . Vorige week heeft minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid officieel de Israëlische ambassade in de VAE ingehuldigd , waarmee hij het “historische moment” begroette.


"Als we willen beginnen en bouwen aan onze gedeelde toekomst, moeten we begrijpen dat we uit een gedeeld verleden komen", zei Biram, verwijzend naar de bijbelse Abraham, de gezamenlijke voorouder van joden en moslims.


De reis vestigde vooral de aandacht op het bloeiende technologie- en innovatie-ecosysteem van Israël, met bezoeken aan medische laboratoria aan de Bar-Ilan University en het Peres Center for Peace and Innovation om meer te weten te komen over het verleden en de toekomst van de zogenaamde Startup Nation.


Zo was er bijvoorbeeld een stop bij het hightechbedrijf Matrix, een pionier in de integratie van ultraorthodoxe vrouwen in het personeelsbestand, en ontmoetingen met een verscheidenheid aan lokale startups. Biram zei dat het introduceren van het innovatiethema aan de deelnemers van de tour een centraal onderdeel was van de algehele ervaring.


Saoud Saqer, een deelnemer aan de rondreis uit de Emiraten en een leider op het gebied van empowerment van jongeren in Dubai, zei dat hij vóór de reis heel weinig wist van de Israëlische technologiescene en onder de indruk was van de reikwijdte van de verschillende innovatiehubs die hij heeft gezien. Hij hoopt dat soortgelijke startups weer vorm krijgen in de VAE.


Buiten het technische ecosysteem waren er culturele, historische en culinaire bezoeken aan de Negev-woestijn; een yeshiva, om de studie van traditionele religieuze teksten te ervaren; System Ali House, een plek voor baanbrekende kunstenaars die sociale en politieke verandering willen bevorderen; Shalva Center, dat diensten verleent aan mensen met een handicap; een Ethiopisch-Israëlisch erfgoedcentrum; de Tempelberg; en het Yad Vashem Holocaust Memorial Centre in Jeruzalem.

79 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws