israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Uitgebreide defensieve oefening uitgevoerd door de Gaza-divisie is beëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen heeft de IDF Gaza divisie een grote militaire oefening gehouden waarin het een verscheidenheid aan uitdagende defensieve operationele scenario's simuleerde om de operationele gereedheid van de divisie te onderzoeken en de manier waarop de inzichten die zijn opgedaan bij Operatie "Guardian of the Walls" zijn geïmplementeerd.


Bevelhebber van de Gaza-divisie, brigadegeneraal Nimrod Aloni. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De oefening vereiste snelle actie bij complexe gebeurtenissen, terwijl de capaciteiten van de divisie werden getest en de operationele voorsprong werd onderzocht. Aan de oefening namen samen met de Gaza-divisie ook de lucht- en grondtroepen, speciale eenheden, de inlichtingendienst, de veiligheidstaken van de gemeenschap en de Israëlische politie, deel.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als onderdeel van de oefening werden de defensieve procedures en beschermende operationele plannen verbeterd voor de mogelijkheid van een toekomstige escalatie. De oefening trainde de samenwerking tussen het Field Intelligence Corps, de Israëlische luchtmacht, de inlichtingendienst en Fire Support.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bevelhebber van de Gaza-divisie, brigadegeneraal Nimrod Aloni, zei: "De oefening onderzocht de toepassing van de inzichten die zijn geleerd van Operatie "Guardian of the Walls" om de succesvolle verhindering van infiltraties in het gebied tijdens de operatie, in complexe en uitdagende scenario's, te behouden, waarbij een verscheidenheid aan complexe situaties werd geoefend. De oefening is een hoogtepunt van de voorbereidingen van de Gaza-divisie voor een mogelijke toekomstige campagne, naast een reeks processen die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd om het vermogen van de divisie om zijn missie vervullen en de steden in de westelijke Negev beschermen."53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws