israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

United Hatzalah gaat Israëlische "opvouwbare" elektrische auto gebruiken voor eerste hulp in steden


City Transformer CT1-voertuig met de United Hatzalah-kleuren en het logo. Foto via United Hatzalah


Er is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen United Hatzalah en City Transformer, een bedrijf dat volledig elektrische compacte voertuigen maakt voor stadscentra. Door de overeenkomst wordt de EMS-organisatie de eerste zakelijke klant van het innovatieve stadsvoertuig.


Volgens de overeenkomst zullen de voertuigen worden aangeboden voor gebruik door de vrijwilligers van de organisatie in de vorm van een gedeeld wagenpark. De deal, ter waarde van $ 22 miljoen, betreft 1.000 eenheden die in verschillende steden in Israël zullen worden gebruikt. Dankzij de deal kan het netwerk van vrijwilligers van United Hatzalah een van de autodeelvoertuigen van City Transformer lokaliseren en gebruiken om te reageren op medische noodgevallen in de buurt wanneer dat nodig is, aldus het persbericht van United Hatzalah.


Oorspronkelijk was de City Transformer bedoeld voor het verminderen van de congestie veroorzaakt door verkeer en parkeren in stadsstraten in stedelijke centra. Door zijn unieke patent dat de wielbasis naar behoefte uitbreidt en verkleint, lost de City Transformer het probleem van rijden en parkeren in krappe ruimtes op. United Hatzalah zal de voertuigen gebruiken om levens te redden en niet alleen om tijd of geld te besparen, waar het oorspronkelijk voor bedoeld was.Dr. Asaf Formoza, de CEO van City Transformer, kondigde de ondertekening aan van hun eerste deal met United Hatzalah. De fabrikant van elektrische voertuigen zal een speciaal model leveren dat is uitgerust om te worden gebruikt als een eerstehulpvoertuig aan vrijwilligers die door de organisatie zijn geselecteerd.


Deze deal is groter dan alleen een innovatief voertuig dat diensten levert aan een grote organisatie. Het is ook het debuut van gedeelde wagenparken op het gebied van hulpdiensten.


Het bedieningsconcept van deze voertuigen is vergelijkbaar met het gebruik van voertuigen met een gedeeld wagenpark. De voertuigen worden strategisch door de stad gepositioneerd op strategische punten.Na ontvangst van een melding van een noodgeval, kan elk van de 6.000 vrijwilligers van de organisatie, die deel uitmaken van het nationale netwerk van eerstehulpverleners dat ongeveer 2.000 oproepen per dag in het hele land beantwoordt, zich naar het dichtstbijzijnde voertuig haasten en naar het incident rijden.


De identificatie, opening en bediening van het voertuig gebeurt via de app op het apparaat van de vrijwilliger. Het adres van de noodsituatie wordt vooraf ingevoerd in de voertuignavigatiesoftware door het United Hatzalah Dispatch Center, dat direct aan het voertuig wordt gekoppeld.


Als onderdeel van de deal zullen 50 voertuigen vooraf worden geleverd, en naar verwachting zullen er binnen de komende vijf jaar nog enkele honderden voertuigen bijkomen. Het totale aantal voertuigen dat betrokken is bij de overeenkomst die City Transformer zal leveren, zal ongeveer 1.000 eenheden zijn.


De waarde van de deal wordt geschat op 22 miljoen dollar. De datum van levering werd niet gespecificeerd, maar in het verleden verklaarde het bedrijf dat Israël een van de eerste markten zal zijn waar het bedrijf zal doordringen en dat het van plan is dit al in 2023 te doen.


Klik hier om het werk van United Hatzalah te steunen.114 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws