top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Universiteit van Tel Aviv verwelkomt eerste Oekraïense onderzoeker op haar campus


Maryana Sytar. Foto via Universiteit van Tel Aviv.


De Universiteit van Tel Aviv heeft de eerste Oekraïense onderzoeker verwelkomd die het komende semester aan de universiteit zal doorbrengen nadat ze vanwege oorlog gedwongen was haar thuisland te verlaten.


Op donderdagavond arriveerde Maryana Sytar veilig en wel in Israël na de escalerende oorlog in Oekraïne. Ze was de eerste afgestudeerde onderzoek student die arriveerde als onderdeel van het noodbeurzenprogramma van de Universiteit van Tel Aviv, dat werd gelanceerd als reactie op de aanhoudende humanitaire crisis.


Maryana werkte hard aan haar doctoraat aan het Koretsky Instituut voor Staat en Recht van Oekraïne voordat de oorlog uitbrak. Het komende half jaar zet ze haar onderzoek voort aan de Buchmann Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de TAU. Verwacht wordt dat ze deze week bij TAU zal worden vergezeld door extra Oekraïense geleerden.


De universiteit heeft het Emergency Fellowship Fund voor Oekraïense afgestudeerde studenten opgericht naast een inzamelingsactie om tientallen Oekraïense studenten en onderzoekers te ondersteunen met onmiddellijke toevlucht en hulp die hen in staat zal stellen hun academische studies en onderzoek voort te zetten, die zijn stopgezet vanwege de zich ontvouwende crisis.


Binnen enkele dagen haalde de universiteit honderdduizenden dollars op voor het Fonds van gulle donoren, waaronder TAU-gouverneurs Vlad en Sana Shmunis, oprichters van het toonaangevende cloud gebaseerde communicatiebedrijf RingCentral en van de Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research bij TAU.Het Fonds stelt Oekraïense studenten op graduate en postdoctoraal niveau in staat om een volledig semester aan de TAU door te brengen. Aanmelding staat open voor studenten die momenteel zijn ingeschreven aan een Oekraïense universiteit, in elke discipline. Succesvolle aanvragers krijgen naast een levende toelage het volledige collegegeld en worden uitgenodigd om maximaal zes maanden op de campus te blijven. Elke onderzoeker wordt gekoppeld aan een TAU-faculteit lid dat als mentor zal dienen tijdens de TAU.

TAU beschouwt de Russische invasie van Oekraïne als een rode vlag die van ons allemaal vraagt om alles in het werk te stellen om het Oekraïense volk te helpen, van wie velen hun huis hebben verloren en van de ene op de andere dag vluchtelingen zijn geworden. "De stappen die we nemen zijn weliswaar bescheiden. We zijn echter blij te zien dat andere instellingen, zowel in Israël als wereldwijd, zich bij de inspanningen hebben aangesloten en een helpende hand bieden aan het Oekraïense volk in deze benarde situatie", aldus de voorzitter van de TAU. Prof. Ariel Porat.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page