top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Update IDF in Turkije: 400 hulpverleners, 19 succesvolle reddingen, 10 Syrische patiënten geholpen


Foto IDF-woordvoerder


Vrijdag begon de medische hulpdelegatie van de IDF "Olive Branches" met het behandelen van burgers in een plaatselijk ziekenhuis in de stad Kahramanmaraş.


Onder de patiënten waren meer dan 10 Syrische slachtoffers die gewond raakten in Turkije als gevolg van de aardbevingen.


Vrijdag heeft LTC Aziz Abrahim, een intensive care-verpleegkundige en paramedicus in de medische hulpdelegatie, een 4-jarige Syrische jongen uit de stad Homs behandeld die tijdens de aardbevingen met zijn gezin in Türkiye was geweest.


Foto IDF-woordvoerder


De jongen arriveerde ongeveer vier dagen na de aardbevingen in het ziekenhuis met matige verwondingen aan het bekken nadat hij uit het puin was gered. De jongen verloor zijn beide ouders en is de enige overlevende van zijn familie.


In het weekend hebben de zoek- en reddingsteams twee mensen gered en heeft de medische delegatie ongeveer 180 mensen behandeld.De afgelopen week opereerde de humanitaire hulpdelegatie van de IDF "Olive Branches" in de door aardbevingen getroffen gebieden van Turkije en heeft tot nu toe 19 mensen gered. Gisterochtend (vrijdag) is de delegatie begonnen met het verlenen van medische hulp aan de gewonden in een plaatselijk ziekenhuis in de stad Kahramanmaraş.


Foto IDF-woordvoerder


De IDF-delegatie, geleid door het Home Front Command en het Medical Corps, bestaat uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie, Magen David Adom (MDA), de Fire & Rescue Authority, het Ministerie van Volksgezondheid, de ZAKA International Rescue Unit en aanvullende instanties.


De reddings- en medische teams zetten hun zoektocht, medische hulp en reddingsinspanningen voort. De IDF werkt en zal te allen tijde blijven werken zolang als nodig is om te helpen, levens te redden en de slachtoffers van de aardbevingen te behandelen.


Bijgevoegd zijn de tussentijdse samenvattende gegevens van de activiteiten van de IDF "Olive Branches" humanitaire hulpdelegatie (deelnemende organen, uitrusting toegewezen aan de slachtoffers en teams, en de burgers die werden gered)


- Meer dan 230 deelnemers aan de medische hulpdelegatie.


-Meer dan 150 deelnemers aan de zoek- en reddingsdelegatie.


-Honderden stuks werkkleding en winteruitrusting, zoals jassen, stormpakken, mantels, handschoenen tegen de kou, koperen mutsen, hemdjes en thermobroeken.


-Ongeveer 30.000 warmtepakken.


-Duizenden stuks ondergoed (sokken, ondergoed en handdoeken).


-Honderden bedden en accommodatiemateriaal voor de opsporings- en reddingsteams.


-Intensive care, operatie- en patiëntenopnamebedden, en apparatuur voor medische beeldvorming, laboratorium-, vrouwen-, kinder- en orthopedie-afdelingen.


-Duizenden eenheden medicijnen, medische apparatuur, medische verbandmiddelen en verschillende instrumenten naast een reeks medische kits.


Foto IDF-woordvoerder


- Het speciale karteringsteam van Unit 9900, dat ingestorte gebouwen analyseert in samenwerking met de "Agamim"-afdeling van het Home Front Command. De eenheid bracht ook ongeveer 600 gebouwen in kaart op de vernietigingslocaties en heeft tot nu toe ongeveer 300 modellen gebouwd die de teams in het veld helpen.


-De IDF stuurde een satellietcommunicatiekit op een militaire Hummer-jeep, die de teams in het veld zal helpen door een communicatienetwerk op te zetten.


-De medische delegatie bracht 7 ton medische apparatuur naar Türkiye, bestemd voor operaties, spoedeisende hulp, patiënten opname en intensive care-kamers, samen met 10 ton aanvullende medische apparatuur. De medische delegatie heeft ongeveer 10 ton logistiek en administratief materiaal ingevlogen.


-15 Magen David Adom (MDA) personeel en vier reddingswerkers van de brandweer en reddingsdiensten nemen deel aan de delegatie.


Informatie over de burgers die zijn gered door de IDF-delegatie "Olijftakken" in Turkije Vorige week:08.02.23, de eerste dag van de delegatie:


1. Tosh, 20 jaar oud

2. Arda, 12 jaar oud

3. Omar, twee jaar oud

4. Mozpa, 28 jaar

5. Ozlan, 26 jaar

6. Amin, 28 jaar

7. Meltam, 26 jaar oud

8. Hussein, 65 jaar oud


23.02.09, de tweede dag van de delegatie: 9. Elif, 24 jaar oud 10. Zeynep, 24 jaar oud 11. Een 7-jarig meisje 12. Ada 13 Ismail 14. Ismail's dochter 15. Hussein Amar, 50 jaar oud 16. Romeisa, 14 jaar oud 17. Muhammad, 39 jaar oud, Romeisa's vader


23.02.10, de derde dag van de delegatie: Een 10-jarige jongen 19 Ridban, 9 jaar oud

78 weergaven0 opmerkingen
bottom of page