top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VAE-bank vertrouwt grensoverschrijdende overschrijvingen toe aan Israëlische technologie


Illustratie door Mohamed Hassan via Pixabay


Mashreq Bank uit de Verenigde Arabische Emiraten implementeert een AI-gestuurde oplossing van het in Tel Aviv gevestigde ThetaRay om grensoverschrijdende betalingstransacties te beschermen tegen financiële criminaliteit.


"De technologie van ThetaRay, ondersteund door geavanceerde modellen op basis van machine learning die de regels aanvullen, vormt de basis voor transactiemonitoring van de volgende generatie", zegt Scott Ramsay, Group Head of Compliance bij Mashreq Bank, tegen ISRAEL21C, die internationale kantoren heeft in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten.


"Door snelheid en wendbaarheid te combineren met efficiëntie, stelt het banken in staat om de risico's van financiële criminaliteit in de steeds complexere ruimte van grensoverschrijdende betalingen effectief te dwarsbomen", aldus Ramsay.


De Covid-19-pandemie heeft geleid tot een toename van het volume van grensoverschrijdende betalingen, een markt die naar verwachting zal groeien van $ 37,15 biljoen in 2020 tot $ 39,9 biljoen in 2026. Deze markt is daarom een ​​belangrijk doelwit voor witwassen, diefstal en fraude.


De anti-witwasoplossing (AML) van ThetaRay kan de opkomst van de VAE als mondiaal financieel centrum helpen vergemakkelijken dat het Midden-Oosten en Afrika verbindt met de rest van de wereld.


"Mashreq Bank is onze eerste klant in de VAE", zegt Mark Gazit, CEO van ThetaRay. "We kijken ernaar uit om de samenwerking met andere financiële instellingen in de VAE en het hele Midden-Oosten te versnellen, als onderdeel van de voortdurende uitbreiding van het wereldwijde bereik van ThetaRay."


48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page