israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 1 augustus krijgen Israëlis van 60 jaar en ouder een derde vaccinatie tegen COVID-19


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie heeft vandaag, donderdag, bekend gemaakt dat Israëlis vanaf 60 jaar vanaf zondag 1 augustus een 3e vaccinatie tegen COVID-19 krijgen, mits ze minstens 5 maanden daarvoor hun tweede vaccinatie hebben gekregen. Israël begin al in december 2020 met het toedienen van vaccinaties.


Israël is daarmee het eerste land ter wereld dat haar bevolking voor een derde maal gaat vaccineren, met zoals men het noemt, een boostershot.


Uit recente onderzoeken van Israëlische virologen blijkt dat de werking van het vaccin na vijf maanden afneemt, waardoor mensen die 8 maanden geleden zijn gevaccineerd nog slechts 40% beschermt zijn tegen het krijgen van het virus en voor 64% beschermt zijn tegen ernstig ziek worden door het virus.


Professor. Galia Rahav, hoofd van de afdeling infectieziekten in het Sheba Medical Center, zei in een interview met de krant Haaretz dat meer dan 4.000 Israëli's met onderliggende ziekten of een verzwakt immuunsysteem al een derde injectie hebben gekregen, zonder dat er ernstige bijwerkingen zijn aangetoond.


Het aantal besmettingen in Israël staat al enkele dagen op ruim 2.000 per dag, en hoewel de meetse patiënten slechts lichte verschijnselen hebben doordat ze tweemaal zijn gevaccineerd, zegt het panel van experts dat een boostershot deze trend van stijgingen kan doorbreken.


In een andere ontwikkeling lijkt het erop dat er op nieuw landen op de rode lijst komen te staan, na het Verenigd Konikrijk, Oezbekistan, Argentinië, Wit-Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika, India, Mexico, Rusland, Spanje en Kirgizië, komen daar volgende week ook Griekenland, Bulgarije en de Verenigde Arabische Emiraten bij.


Daarnaast wil het ministerie van Volksgezondheid dat Israëlis die uit Italië en Frankrijk terug komen vanaf volgende week verplicht 7 dagen in quarantaine gaan.


Nu meer landen een aan de vooravond van een vierde coronagolf staan, of daar zelfs al inzitten wil men voorkomen dat nieuwe virus variuanten het land in blijven komen.

83 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws