israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 16 augustus moeten Israëlis in quarantaine bij terugkeer uit bijna alle landen op 10 na


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Reizen naar en van Israël wordt steeds moeilijker nu er opnieuw nieuwe regels zijn afgekondigd die vanaf 16 augustus van kracht worden waardoor je vanuit bijna alle landen bij terugekeer in quarantaine en er slechts 10 landen over blijven waar vandaan dat niet hoeft. Echter van deze 10 landen zijn er slechts drie die Israëlis toelaten.


Er komen drie kleurcodes, namelijk rood, oranje en geel; voor rode landen geldt dat reizen naar die landen volledig is verboden, tenzij een persoon speciale toestemming krijgt van de vrijstellingscommissie van de overheid. Op deze lijst staan populaire bestemmingen voor Israëlis zoals, Bulgarije, Brazilië, Georgië, Mexico, Spanje en Turkije.


Op de lijst met gele landen, van waaruit je niet in quarantaine hoeft bij terugkomst, staan Oostenrijk, Australië, Hong Kong, Hongarije, Taiwan, Moldavië, Nieuw-Zeeland, China, Singapore en Tsjechië. Echter, alleen Oostenrijk, Tsjechië en Moldavië, laten momenteel Israëlis toe.


Als je uit een van die landen terugkeert moet je bij terugkomst in quarantaine totdat de test bij aankomst bekend is wat meestal binnen 24 uur het geval is.


Alle andere landen worden nu als oranje gemarkeerd hetgeen betekend dat Israëli's in quarantaine zullen moeten na terugkeer. Dit geldt voor iedereen van elke leeftijd, ongeacht of die persoon is ingeënt of hersteld van het virus.


Men heeft gepoogd het nu simpeler te maken zodat je in een oogopslag weet waar je nog wel of niet naar toe kunt zonder in quarantaine te hoeven bij terugkomst, omdat de lijst met landen constant veranderde.

133 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws