top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf 23 mei zijn gevaccineerde groepen toeristen uit 14 landen in Israël welkom


Ben Gurion Airport Aankomsthal. Screenshot YouTube


Channel 12 News melde vandaag dat vanaf 23 mei Israël haar grenzen opent voor gevaccineerde groepen toeristen uit 14 landen. Helaas zitten Nederland en België daar (nog niet) bij.


Volgens de nieuwzender gaat het om de volgende landen de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Malta, IJsland, Denemarken, Ierland, Portugal, Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore en Hong Kong.


Minister van Toerisme Orit Farkash-Hacohen vertelde tegen de zender dat "zij de afgelopen weken veel had gesproken over de noodzaak om gevaccineerde toeristen naar de staat Israël te brengen en te profiteren van het feit dat Israël een veilig land is, en om op die manier bij te dragen aan de economie van Israël, in plaats van andere landen".


Vorige week onthulde Farkash-Hacohen aan verslaggevers een vierdelig toeristisch plan, met onder meer een wereldwijde reclamecampagne, speciale vluchten naar Eilat en de herinvoering van grote internationale evenementen.


Om de verspreiding van COVID tegen te gaan, moeten toeristen een PCR-coronavirus-test afleggen voordat ze aan boord gaan van het vliegtuig naar Israël. Bij aankomst in Israël zullen ze zowel een PCR-test als een serologische test moeten ondergaan, die het bestaan ​​van antilichamen aantoont.


Farkash-Hacohen zei dat Israël alleen zijn grenzen zou openen voor toeristen met door de FDA of de EU goedgekeurde vaccinaties, waardoor toeristen uit landen als Rusland voorlopig worden geweerd.


In eerste instantie mogen alleen groepen toeristen het land binnen komen en worden ze begeleid door gevaccineerde gidsen en chauffeurs.


Wel is Israël van plan de toegang voor toeristen de komende maanden uit te breiden en mogelijk individuele toeristen onder dezelfde voorwaarden vanaf juli te verwelkomen.


98 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page