israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf de kleuterschool in Israël de vakken wetenschap, technologie, techniek en wiskunde


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Israël zal STEM-vakken (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) introduceren bij Israëlische kinderen vanaf de kleuterschool tot aan de middelbare school, om wetenschappelijk denken aan te moedigen en kinderen voor te bereiden op hun volwassen leven en potentiële hightech banen, kondigde de Israëlische minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie aan Orit Farkash-Hacohen en minister van Onderwijs Yifat Shasha-Bitton, aan.


In het komende schooljaar zullen Israëlische middelbare scholieren tevens les krijgen in informatica en robotica in een pilotprogramma dat gericht is op het verbreden en diversifiëren van de talentenpool van potentiële toekomstige hightech medewerkers.


Tegenwoordig kiest 10 procent van de Israëlische middelbare scholieren ervoor om een ​​STEM-onderwerp op een gevorderd niveau te leren voor hun toelatingsexamens. Deze onderwerpen worden beschouwd als goede indicatoren voor het werken in de hightechsector en krijgen prioriteit van universiteiten en werkgevers. Bovendien is aangetoond dat deze onderwerpen een grotere sociale mobiliteit mogelijk maken.


"We moeten elke student de kans geven om vooruitgang te boeken in de vakken waarin ze geïnteresseerd zijn en waar ze hun sterke punten het beste kunnen gebruiken", zei Shasha-Bitton. "Het is onze taak om verschillende vakgebieden toegankelijk te maken voor de studenten, inclusief die met betrekking tot hightech - waarin Israël wordt beschouwd als een wereldleider", voegde ze eraan toe.


"Dit programma is relevant voor elk Israëlisch huishouden en het is een belangrijk onderdeel van mijn visie om Israëlische technologieën en innovatie om te zetten in een katalysator van sociale verandering die de financiële zekerheid van elk huishouden helpt verbeteren", aldus Farkash-Hacohen.


Ze merkte op dat de Israëlische hightech industrie kwaliteitsarbeiders nodig heeft, en dit programma is het begin van een lange termijn oplossing, meldt ISRAEL21C.


“Israël sluit zich hiermee aan bij andere high-tech-georiënteerde landen die educatieve programma's in computerwetenschappen stimuleren vanaf de kleuterschool tot het einde van de middelbare school. Het is niet meer dan normaal dat onze kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de computerwereld, aangezien deze verweven is met en invloed heeft op elk gebied van ons leven.”72 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws