israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf vandaag krijgt iedereen met een afweerstoornis een 3e vaccinatie in Israël


Ter illustratie. Foto via Unsplash


Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Israëlische zorgverleners geïnformeerd dat ze met ingang van vandaag een derde COVID-booster vaccinatie kunnen gaan toedienen aan mensen met een verzwakt immuunsysteem, ook wel immuun gecompromitteerd genoemd.

Israël het eerste land ter wereld is dat een derde dosis aanbiedt.


Het besluit volgt op de aankondiging van Pfizer dat het de Amerikaanse en Europese regelgevers zal vragen om een ​​boosterdosis van zijn COVID-vaccin goed te keuren, en heeft te maken met het feit dat de Delta-variant zich in Israël verspreidt, waardoor het aantal infecties toeneemt.


“Er is steeds meer bewijs dat patiënten met immunosuppression geen bevredigende antilichaamrespons ontwikkelen na twee doses van het coronavirusvaccin, en sommigen van hen kunnen na een derde dosis antilichamen ontwikkelen”, schreef Dr. Emilia Anis, hoofd van de epidemiologische eenheid van het ministerie.


Het grootste ziekenhuis van Israël, Sheba Medical Center, nodigde maandagmiddag onmiddellijk tientallen van zijn harttransplantatiepatiënten uit voor boosters.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz had het voornemen al op zondag aangekondigd, waarbij hij echter niet uit;legde hoe een dergelijk besluit tot stand was gekomen voordat de grote regelgevende instanties ter wereld een derde vaccinatie hadden goedgekeurd.


Horowitz voegde eraan toe dat het ministerie van Volksgezondheid evalueert of boosters aan de hele bevolking moeten worden aangeboden, te beginnen met mensen van 60 jaar en ouder.


63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws