israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vanaf zondag 9 januari mogen gevaccineerde toeristen uit de meeste landen Israël weer in


Een leeg Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube


Het is definitief, vanaf komende zondag 9 januari mogen gevaccineerde toeristen uit de meeste landen Israël weer bezoeken. Wel moet iedereen een PCR test op het vliegveld ondergaan en tot de uitslag bekend is in quarantaine, maar in de meeste gevallen is de uitslag in 4-8 uur bekend.


Toen Zuid-Afrikaanse wetenschappers aan de wereld aankondigden dat een nieuwe sterk gemuteerde variant eind november een golf van gevallen in hun land veroorzaakte, sloot Israël onmiddellijk de grenzen voor alle buitenlanders en eiste dat iedereen die uit het buitenland terugkeerde voor een minimum van drie dagen in quarantaine zouden gaan, zelfs degenen die volledig waren gevaccineerd.


Kort daarna beperkte het ook het reizen voor zijn eigen burgers door een toenemend aantal landen als rood te bestempelen - waar Israëli's niet kunnen reizen zonder toestemming van de overheid.


Nu de Omikron variant in Israël snel om zich heen slaat heeft het geen zin meer de grenzen voor gevaccineerde buitenlanders gesloten te houden, gaf ook premier Bennett toe, omdat je de besmettingen toch niet meer tegenhoudt door de grenzen gesloten te houden.


Voorlopig houdt Israël de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, de Verenigde Arabische Emiraten, Ethiopië, Tanzania, Mexico, Zwitserland en Turkije op de zogenaamde rode lijst, waardoor toeristen uit deze landen nog niet welkom zijn. De verwachting is dat dit snel zal veranderen.


Ook buitenlandse reizigers die niet zijn ingeënt of hersteld, mogen Israël nog steeds niet binnenkomen.


Ondertussen heeft het ministerie van Volksgezondheid ook aanbevolen dat gevaccineerde en herstelde Israëlische reizigers die zijn teruggekeerd uit landen die als "oranje" zijn gedefinieerd, bij hun terugkeer naar Israël niet langer drie dagen in quarantaine hoeven te gaan en zich in plaats daarvan alleen hoeven te isoleren totdat ze de resultaten hebben ontvangen van een PCR-test afgenomen bij de landing. Beide besluiten zijn onderworpen aan de goedkeuring van het Knesset Health Committee.


370 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws