israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vegan Friendly uit Israël lanceert internationale advertentiecampagne


Screenshot van de internationale advertentiecampagne "Hell of a Steak" van Vegan Friendly.


Na 10 jaar de toegang van Israëli's tot plantaardig voedsel te verbeteren en het publiek bewust te maken van de bio-industrie - en twee jaar na de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk - start Vegan Friendly een internationale advertentiecampagne en plant het zijn eerste zaden in de Verenigde Staten.


"Het probleem van de bio-industrie is wereldwijd", merkt Vegan Friendly-oprichter Omri Paz op. “Onze campagnes trokken de aandacht van internationale organisaties en donoren en zij smeekten ons om uit te breiden naar andere landen.”


Vegan Friendly is een unieke hybride: een zelfvoorzienende non-profitorganisatie met een hightech R&D-afdeling die innovatieve platforms ontwikkelt om de veganistische boodschap te verspreiden via sociale media, billboards, advertentiecampagnes, B2B-campagnes en grote evenementen.


In Israël dragen 8.000 veganistische voedingsproducten en zo'n 2.000 restaurants, hotels en andere bedrijven het paarse Vegan Friendly zegel dat certificeert dat ze voldoen aan strikte criteria voor plantaardige opties (een steakhouse dat frites verkoopt, komt niet in aanmerking). Gecertificeerde merken en bedrijven worden gepromoveerd tot de 220.000 volgers op sociale media van de organisatie.


In het VK staat het Vegan Friendly zegel op 2.000 producten en 1.200 vestigingen van 500 bedrijven. De organisatie heeft tot nu toe 150.000 Britse volgers op sociale media.


Het andere inkomsten genererende model dat Vegan Friendly heeft geïnnoveerd, is de Vegan Active-club, waarvan de leden een maandelijkse donatie beloven voor het billboard of de tv-advertentiecampagne van hun keuze. Momenteel dragen ongeveer 6.000 Israëlische leden elke maand samen $ 75.000 bij. In ruil daarvoor krijgen ze korting bij Vegan Friendly gecertificeerde bedrijven.


De eerste US Vegan Friendly vestiging wordt gelanceerd in New York City met een team van vijf social-media specialisten en projectmanagers. In tegenstelling tot de meeste Israëlische non-profitorganisaties met een aanwezigheid in de VS, is dit niet alleen een fondsenwervende tak.


“We hebben altijd gedacht dat het een grote impact zou hebben om in de Verenigde Staten samen te werken met 's werelds grootste bedrijven, donoren en beroemdheden. Maar we wachtten tot we een succesvolle proof of concept hadden in het VK voordat we de grote sprong van Israël naar de VS maakten”, vertelt Paz aan ISRAEL21c.


Ondertussen zijn er dit jaar weer live-evenementen en worden er ongeveer 100.000 mensen verwacht op het volgende Vegan Fest van Vegan Friendly, van 7 tot 9 juni in het Sarona Market-complex in Tel Aviv. (dinsdag 7,6, woensdag 8,6, donderdag 9,6 van 17.00 - 23.00 uur)

52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws