israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verdere daling actieve viruspatiënten en kleine stijging ernstige zieke viruspatiënten in ziekenhuis


Ter illustratie. Screenshot YouTubeUit de maandagochtend bekendgemaakte Covidcijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat, ondanks een stijging van het aantal nieuw besmettingen, de daling van het aantal actieve viruspatiënten doorzet.


Nadat op zondag 249.938 mensen op Covid-19 waren getest, bleken 74.312 besmet te zijn met Covid, een percentage van 29,73%.


Er zijn nu 421.490 actieve viruspatiënten in het land waar dat een dag eerder nog op 429.006 stond.


In de ziekenhuizen liggen 1.099 ernstig zieke virus patiënten, 13 meer dan op zaterdag, waarvan 332 in kritieke toestand, 11 meer dan op zaterdag, met 241 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 55 mensen aan de gevolgen van Covid-19 overleden, waardoor het totaal nu uitkomt op 8.724 doden.


Een door Israël geleid onderzoeksteam heeft ontdekt dat ouders de kansen van hun kinderen om het coronavirus op te lopen enorm verkleinen door zichzelf te vaccineren.


In de peer-reviewed studie, gepubliceerd in het tijdschrift 'Science', ontdekten onderzoekers dat tijdens de uitbraak van de Alpha-variant begin 2021, Israëlische kinderen die bij twee gevaccineerde ouders woonden, een 72 procent lager risico op infectie hadden dan kinderen die leefden met niet-gevaccineerde ouders. In gezinnen met één gevaccineerde ouder was de risicoreductie 26%.


Het ministerie van Volksgezondheid gaat er ondertussen vanuit dat het aantal ernstige virus patiënten in de ziekenhuizen de komende 2 - 3 weken zal blijven toenemen en druk op de ziekenhuizen zal vergroten.


Uitgegaan wordt dat er mogelijk tot 1.300 of meer ernstige viruspatiënten de komende weken in de ziekenhuizen zullen worden opgenomen, waarna er een daling te zien zal zijn.


Regeringsfunctionarissen overwegen een einde te maken aan de eis voor inkomende reizigers naar Israël om een ​​negatieve COVID-test te laten zien voordat ze aan boord gaan van een vlucht naar het land, volgens een nieuwsbericht van Channel 12.


Of dit ook voor niet-Israëlische reizigers zal gaan gelden wist het nieuwskanaal niet melden, wel dat inkomende reizigers bij aankomst de gebruikelijke PCR test moeten ondergaan.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):

41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws