israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verkoop nieuwe woningen in Israël eerste 4 maanden 2022 15% minder dan laatste 4 maanden 2021


Screenshot YouTube


Komt er een einde aan de oververhitte woningmarkt in Israël? In de eerste vier maanden van 2022 zijn 17.400 nieuwe woningen verkocht, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat is echter 15% minder dan in de laatste vier maanden van 2021


Ondanks de vertraging van de aankopen bleven de hypotheken echter op een recordniveau en waren er geen onmiddellijke tekenen dat de vastgoedprijzen begonnen te dalen.


De verkoop van nieuwe woningen was in de laatste vier maanden van 2021 hoger, omdat beleggers zich haastten om woningen te kopen voordat de aankoopbelasting voor beleggers vanaf 1 november werd verhoogd. Sinds november is het aantal gekochte nieuwe woningen met gemiddeld 2,1% per maand gedaald.


De drukste markten, waar in de drie maanden van februari tot april minstens 700 appartementen van eigenaar wisselden, waren Tel Aviv en Yafo, Rishon LeZion, Beit Shemesh en Ramat Gan.


De markten die de grootste vertraging in het aantal verkochte appartementen zagen, waren Be'er Yaakov, Netanya, Ashkelon, Jeruzalem en Bnei Brak.


Analisten schreven de daling van de verkoop van nieuwe woningen toe aan de voorzichtigheid van kopers tegen de achtergrond van stijgende rentetarieven en hogere aankoopbelastingen die in november werden opgelegd aan degenen die tweede woningen kochten, een maatregel die bedoeld was om investeerders af te schrikken.


Eind april 2022 stonden er nog ongeveer 44.000 nieuwe appartementen te koop op de markt, een volume dat redelijk verspreid is over het land.

413 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws