top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 10 van de beste ondergrondse attracties in Israël


Screenshot YouTube


Helaas zijn er vanwege de pandemie van het coronavirus nog geen buitenlandse toeristen welkom in Israël, maar wanneer het toerisme in Israël wordt hervat, en het maakt niet uit of dat nu in de regenachtige winter of de zinderende zomer is, zijn de buitenomstandigheden niet relevant als u uw sightseeing onder de grond doet.


ISRAEL21C heeft een video samengesteld met de 10 mooiste ondergrondse plekken die u zeker op uw lijst van te bezoeken plaatsen in Israël zou moeten zetten, of althans een deel daarvan.


10. Tempelierstunnels , Acre (Akko)De Tempeliers waren een militair-kloosterorde die - in naam van de paus - pelgrims en zieken uit Europa hielp om de heilige plaatsen van het Land van Israël te bezoeken.1187 vestigden de Tempeliers zich in Akko en bouwde een fort. De tunnel is 150 meter lang en strekt zich uit van het fort in het westen tot de haven van de stad in het oosten.


9. Stalactietengrotten , Beit ShemeshDit natuurreservaat omvat een uitgestrekt natuurlijk bosgebied en de grootste en mooiste stalactiet-stalagmietgrot in Israël.


8. Herodion-tunnelsHerodion National Park: Toen de Joden in de eerste en tweede eeuw in opstand kwamen tegen de Romeinse onderdrukking, bouwden ze een complex systeem van ondergrondse tunnels en reservoirs in de Herodion (Herodium)-heuvel bij Jeruzalem om de watervoorziening te beschermen en verborgen te blijven voor de vijand.


7. Klaagmuurtunnels , Jeruzalem


De Klaagmuur strekt zich uit over bijna een halve kilometer, maar slechts een klein deel is zichtbaar op het Klaagmuurplein. Touring the Western Wall Tunnels biedt toegang tot de segmenten die aan het zicht zijn onttrokken. De oude ondergrondse ruimtes omvatten grote stenen bogen, waterputten, een oud wateraquaduct en meer.


6. Beit Guvrin-grottenongeveer 800 klokvormige grotten bevinden zich in dit nationale park, sommige met elkaar verbonden door ondergrondse tunnels. De Bell Caves werden in de vierde tot de negende eeuw ontgonnen voor krijt dat werd gebruikt om wegen, gips en mortel te maken.


5. Onder de Via Dolorosa , JeruzalemDit zijn de opgegraven ruïnes van de straat uit de Romeinse tijd onder de huidige Via Dolorosa in de oude stad (die alleen dateert uit de middeleeuwen), waar Jezus naar de kruisiging liep.


4. Pool of the Arches, RamlaDit ondergrondse waterreservoir werd gebouwd in 789 CE en biedt nu roeiboten te huur aan.


3. Siloam Water Tunnel , JeruzalemDit waterkanaal, ook bekend als Hizkia's Tunnel, werd in bijbelse tijden uitgehouwen onder de Stad van David in Oost-Jeruzalem om te zorgen voor een continue watervoorziening naar de stad tijdens de Assyrische belegering in 721 vGT.


2. Blauwe Grotten , Rosh HanikraDeze grotten aan de voet van een dramatische klif die naar de Middellandse Zee leidt, werden gecreëerd na een reeks ondergrondse trillingen die de rots deden barsten. Het kijken naar regenwater en zeegolven die door deze scheuren stromen, zorgt voor een unieke ervaring.


1. Zoutgrot op de berg Sodom , Dode ZeeDeze berg, die voor 80 procent uit zout bestaat, ligt aan de zuidpunt van de Dode Zee en is de plaats waar het bijbelse verhaal van Sodom en Gemorah plaatsvond.

140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page