top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Als Israël nucleaire sites in Iran aanvalt zal Tel Aviv met de grond gelijk worden gemaakt


Screenshot video


De Iraanse staatsomroep heeft een video uitgezonden waarin wordt beschreven wat de reactie van Iran zou zijn op een Israëlische aanval op de nucleaire sites van Iran, en waarschuwde dat Israëlische doelen binnen enkele minuten zouden worden vernietigd en dat een volgende golf van raketaanvallen "Tel Aviv met de grond gelijk zou maken".


In de video verteld Younes Shadlou dat Israël onlangs oefeningen met de VS had gehouden om een ​​aanval op Iran te simuleren.


"Laten we aannemen dat Israëlische jets erin slagen om de nucleaire site van Natanz heel te bereiken" en erin slagen deze te beschadigen, stelde Shadlou, verwijzend naar een grote faciliteit begraven onder een berg waar Iran geavanceerde centrifuges heeft geïnstalleerd om uranium te verrijken.


"Zelfs als ze erin slagen om het luchtruim van Iran veilig te verlaten," vervolgde hij, zou het de jets "minstens een uur" kosten om terug te keren naar hun basis.


"De vraag is of er een basis is waar ze kunnen landen", zei Shadlou.


Een van die doelen, zei hij, is "Israëls productielocatie voor kernkoppen in Dimona."


Na het eerste salvo zou de IRGC zijn strategische raketten in ondergrondse silo's van brandstof voorzien voor een tweede aanvalsgolf, zei Shadlou.


De tweede golf zou Dimona "vrijwel verwoest" achterlaten en Tel Aviv zal "met de grond gelijk worden gemaakt", beweerde Shadlou.


Aan het eind van de video komen 11 jaar oude beelden langs van de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, die zei dat als de Israëli's "ook maar de kleinste fout maken, de Islamitische Republiek Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zal maken".198 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Dec 27, 2022

Nou nou

Like
bottom of page