top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: BGU-ingenieurs hebben een van de snelste en meest efficiënte amfibische robots ontwikkeld


Foto BGU


Ben-Gurion Universiteit van de Negev ingenieur Dr. David Zarrouk en zijn student Omer Guetta hebben AmphiSAW ontwikkeld, een van de snelste en meest efficiënte amfibische robots. Passend bij de directeur en lid van het Bioinspired and Medical Robotics Lab, is de beweging van de robot in het water geïnspireerd door de beweging van flippers en zijn landbewegingen geïnspireerd door duizendpoten.


Hun bevindingen werden eerder deze maand gepubliceerd in het collegiaal getoetste tijdschrift Bioinspiration & Biomimetics in een artikel met de titel "Een nieuwe golfachtige kruipende robot heeft uitstekende zwemmogelijkheden."


De robot heeft potentiële toepassingen bij zoek- en reddingsacties, vooral tijdens natuurrampen zoals overstromingen en tsunami's. Het heeft ook potentiële toepassingen in de zeelandbouw en het voeren van vissen, aangezien de robot vissen aantrekt in plaats van ze af te stoten.


Of het nu op het land of in het water is, de robot beweegt vrij snel. Op het land kroop de robot met 1,5 lichaamslengte per seconde (B/s) en zwom met 0,74 B/s. Hij kan worden uitgerust met poten of wielen aan de voorkant, wat de kruipsnelheid verhoogt, vooral op oneffen terrein.


"De enkele motor en het bio-geïnspireerde ontwerp dragen aanzienlijk bij aan de efficiëntie van de robot en de relatieve eenvoud van het ontwerp betekent dat het schaalbaar is tot elke grootte", legt Dr. Zarrouk uit.Zijn onderzoeksdoel is om robots te produceren die complexe manoeuvres kunnen uitvoeren, maar toch heel weinig kracht gebruiken om te rennen en die eenvoudig te produceren zijn.


Naast Dr. Zarrouk en Omer Guetta hebben ook Dan Shachaf en Rotem Katz aan het project bijgedragen.


De studie werd gedeeltelijk ondersteund door het Pearlstone-centrum voor luchtvaartstudies en door de Helmsley Charitable Trust via het Agricultural, Biological and Cognitive Robotics Initiative, en door het Marcus Endowment Fund, zowel aan de Ben-Gurion University of the Negev, als door de Israel Science Foundation.

111 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page