top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Bloemen in het zuiden van Israël blijven bloeien; De Nahal Oz IDF Situatiekamer is heropend


Screenshot YouTube


De bloemen in het zuiden van Israël zullen blijven bloeien; De Nahal Oz IDF Situatiekamer is heropend, een maand nadat deze door Hamas terroristen was vernield.


“We zullen blijven vechten voor ons land, ter nagedachtenis aan onze kameraden”


Gisteren (zondag) werd een nieuwe IDF-situatieruimte voor het Nahal Oz-gebied geïnstalleerd in het Re’im-kamp, minder dan een maand na het verrassende, moorddadige bloedbad door de terroristische organisatie Hamas. Tijdens de gebeurtenissen van 7 oktober voerden de soldaten moedig hun missie uit samen met andere IDF-troepen die die dag vochten om het gebied te verdedigen.


De nieuw gebouwde situatiekamer is ontworpen om de waarnemers van het 414e Bataljon, die verantwoordelijk zijn voor de verdediging in de Noordelijke Gaza Brigade, in staat te stellen hun missie te vervullen.Commandant van het 414e bataljon, LTC Ofir: "Het verhaal van de situatiekamer van Nahal Oz zal voor altijd het verhaal zijn van heroïsche acties en vechten in het aangezicht van een vijand. We zullen onze hoofden buigen ter nagedachtenis aan de gevallenen, omhelzen en versterken de geliefde families die van nu af aan en voor altijd een onafscheidelijk onderdeel vormen van het 414e Bataljon.”


Screenshot


Commandant van de situatiekamer van Nahal Oz, SGT A’: “Nahal Oz is ons thuis. Iedereen die er ooit is geweest, zal getuigen. Nahal Oz is een situatiekamer met een speciaal karakter, die zal blijven bestaan, zelfs als onze huidige locatie is veranderd. We hebben een nieuwe situatiekamer in Reim ingericht, maar onze geest is nog steeds de geest van Nahal Oz, en we zullen blijven vechten voor ons land, ter nagedachtenis aan onze kameraden en het huis dat we hebben herbouwd.”


Screenshot

181 weergaven1 opmerking

1 komentář


Simon Voogt
Simon Voogt
06. 11. 2023

Indrukwekkend en met lof voor de ontvallen familieleden

To se mi líbí
bottom of page