top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Chef-Staf bij bezoek noord Israël: 'we naderen het punt om te besluiten tot een offensief over te gaan'

Chef-staf ontmoet brandweercommandanten. Foto IDF woordvoerder


Dinsdag heeft de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een rondleiding en situatiebeoordeling uitgevoerd met de Israëlische brandweer- en reddingsdienstencommissaris, brandweercommissaris Eyal Caspi, in het 'Gibor'-kamp aan de noordgrens, met deelname van de commandant van de 91e divisie, (BG) Shai Klapper, commandant van de noordelijke regio bij de Israëlische brandweer- en reddingsdiensten, assistent-brandweercommissaris Yair Elkayam, en aanvullende commandanten.


Hierna ontmoetten ze de strijdkrachten die maandagavond opereerden om de branden in het noorden te blussen, en merkten ze de vastberadenheid en professionaliteit op waarmee deze opereerden.


Daarnaast sprak de chef van de generale staf met de commandanten van de Golani Brigade die zich momenteel aan de noordgrens bevinden.


Uit de verklaring van de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi:

“We naderen het punt waarop een beslissing zal moeten worden genomen tot een offensief over te gaan, en de IDF is voorbereid en zeer gereed voor deze beslissing. We zijn hier al acht maanden aan het strijden. en Hezbollah betaalt een zeer, zeer hoge prijs. Hezbollah heeft de afgelopen dagen zijn aanvallen opgevoerd en wij zijn na een zeer goed trainingsproces tot het niveau van een oefening van de Generale Staf voorbereid op een sterke verdediging ,bereidheid voor een offensief, we naderen een beslissingspunt."Uit de verklaring van de Israëlische brandweer- en reddingsdienstencommissaris, brandweercommissaris Eyal Caspi:

“De samenwerkingen die routinematig plaatsvinden met de IDF leiden tot de vereiste voorbereiding en paraatheid van beide instanties, en worden in de praktijk ook in oorlogstijd geïmplementeerd, terwijl de inzet wordt gemaximaliseerd. relatieve voordeel van elk van de formaties ten behoeve van de staat Israël.”

357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page