top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De Israëlische luchtmacht keert terug van een oefening in Roemenië


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag werd de inzet van eenheden van de Israëlische luchtmacht in Roemenië als onderdeel van de luchtoefening "Blue Sky" afgerond.


Aan de oefening namen C-130 "Hercules"-vliegtuigen van het 131e en 103e squadron deel, en C-130J-vliegtuigen van het 103e Squadron, evenals extra elite-eenheden van de IAF die de kern vormen van operationele activiteiten.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De soldaten trainden in verschillende scenario's die gevechten in vijandelijk gebied simuleerden.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bevelhebber van het 131e Squadron, luitenant-kolonel ״G״: “De IAF sloot een hoogwaardige trainingsoefening af in Roemenië als onderdeel van de “Blue Sky 2022” luchtoefening, waaraan we voor het eerst in meer dan tien jaar hebben deelgenomen. We bereikten de doelstellingen van de oefening, die gericht was op veilige, professionele en nauwkeurige training, terwijl we over hoog terrein vlogen, bij dynamisch weer, in operationele vluchtaanduidingen en op onbekend terrein. Deze trainingsoefening vormt een geweldige aanvulling op het uitgebreide trainingsschema van de IDF en draagt ​​bij aan de operationele gereedheid voor alle relevante arena's."
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page