top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Dit waren de favoriete natuurattracties van Israëli's voor 2022


Tel Ashkelon Nationaal Park. Foto: Israel Nature and Parks Authority


De Israel Nature and Parks Authority (INPA) heeft dinsdag haar jaarverslag vrijgegeven over de meest bezochte nationale parken en natuurreservaten in Israël in het afgelopen jaar, met een verrassende winnaar die de eerste plaats claimt.


Volgens de INPA bezochten in 2022 maar liefst 10.710.000 mensen de natuurreservaten en nationale parken in het Heilige Land, een stijging van 17% ten opzichte van het voorgaande jaar.


Het Caesarea National Park werd dit jaar voor het eerst uitgeroepen tot winnaar met niet minder dan 670.000 bezoekers die in 2022 door het noordelijke Israëlische park trokken, een stijging van 76% ten opzichte van vorig jaar.De op een na meest bezochte site, en de winnaar van de afgelopen twee jaar, was Tel Ashkelon National Park met zo'n 630.000 bezoekers.Het natuurreservaat Ein Gedi staat op de derde plaats op de lijst, omdat de archeologische vindplaats en het natuurreservaat bij de Dode Zee dit jaar zijn 50e verjaardag vierde.


Het Masada National Park werd vierde, terwijl de Hermon Stream (Banias), het Yarkon National Park en Gan HaShlosha National Park de top zes completeerden.Onder Israëlische wandelaars was Tel Ashkelon de meest populaire plek in 2022, en Caesarea werd tweede. Onder toeristen stond Caesarea ook op de tweede plaats, terwijl Masada National Park op de eerste plaats kwam.


Het aantal Israëli's dat de sites bezocht, is met 2% gestegen in vergelijking met vorig jaar, terwijl het aantal toeristen uit het buitenland met 1.850% omhoogschoot toen de reisbeperkingen als gevolg van de COVID-19-pandemie wereldwijd werden versoepeld.

Het aantal toeristen dit jaar (1.469.000) is echter nog steeds 40% lager dan het niveau van vóór de pandemie, waardoor het totale aantal reizigers 18% lager is dan in 2019, aangezien het inkomend toerisme pas in juli begon te herstellen.


1.642 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page