top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Eén kilometer van de grens met Israël: de 5e Brigade lokaliseerde en ontmantelde de terreur infrastructuur

Foto IDF woordvoerder


Het gevechtsteam van de 5e Brigade, onder het bevel van de Gaza-divisie, viel de terroristische infrastructuur aan en lanceerde posten en observatiemiddelen in het gebied van Khirbat Ikhza'a.


Khirbat Ikhza'a is een dichtbevolkt gebied en bestaat uit civiele gebouwen, waarin Hamas terroristische infrastructuur heeft gebouwd en gebruikt. Op 7 oktober mobiliseerden Hamas-terroristen deze terreurinfrastructuur, vertrokken vanuit het Khirbat Ikhza'a-gebied om Israëlisch grondgebied binnen te vallen en vielen gemeenschappen in het zuiden van Israël aan – waaronder Nir Oz, Nirim en Ein HaShlosha – waar ze op brute wijze onschuldige burgers vermoordden en ontvoerden.



Als onderdeel van de ‘Nir en Oz’-operatie van de IDF, die tot doel heeft de operationele controle over Khirbat Ikhza’a veilig te stellen en het gebied te ontdoen van terroristen en terroristische infrastructuur, opereerden IDF-soldaten tegen deze terroristische infrastructuur, inclusief militaire middelen ingebed in scholen en gemeenschapscentra. en gemeentelijke gebouwen. In het gebied bevonden zich ook aanzienlijke tunnelschachten, tunnelroutes en talrijke wapens en materialen die werden gebruikt voor inlichtingen, opruiing en terrorisme.


Tijdens de operatie hebben de soldaten tientallen terroristen geëlimineerd. Ongeveer 40 door de troepen gelegen tunnelschachten werden vernietigd.

Foto IDF woordvoerder


Hamas heeft zijn terroristische infrastructuur ingebed in civiele gebieden, slechts een kilometer van de grens met Israël en in de directe nabijheid van Israëlische gemeenschappen in het zuiden van Israël. De IDF zal blijven opereren om de capaciteiten van Hamas in Gaza te ontmantelen om ervoor te zorgen dat de aanslagen van 7 oktober nooit meer kunnen plaatsvinden.

489 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page